Essche Boys aan de bal in het thuisduel met Audacia dat zondag een 1-0 overwinning opleverde voor de Esschenaren. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ESSCHENAREN BEGINNEN MET VOLDAAN GEVOEL AAN WINTERSTOP

Essche Boys boekt belangrijke zege

Met een vervelend óf met een goed gevoel de winterstop ingaan. Dat was zondag voorafgaand aan het thuisduel van Essche Boys met Audacia uit Moergestel de prangende vraag. Na anderhalf uur voetbal verlieten de Esschenaren dankzij een 1-0 zege lachend het veld. Drie broodnodige punten konden aan het totaal worden toegevoegd.

Beide teams zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Essche Boys was gewaarschuwd, want de bezoekers waren na tien punten uit de laatste vier duels in de winning mood. De snelle aanvallers van Audacia bezorgden de Essche defensie handenvol werk, maar na een kwartier kregen de gastheren meer grip op het spel. Over en weer werden weliswaar kansjes gecreëerd, het duurde echter tot de 29e minuut voordat Essche Boys voor het eerste échte wapenfeit zorgde. Jethro van Gerven zette een aanval op waarbij de bal via Marco den Ouden weer voor zijn voeten belandde, maar het schot miste de goede richting.

GRIMMIGER

Na rust bleef het hardwerkende Essche Boys de bovenliggende partij, wat in de 59e minuut tot het openingsdoelpunt leidde. Van Gerven krulde de bal buiten bereik van de Audacia-doelman vanaf twintig meter in de rechterhoek. Na deze treffer werd het spel wat grimmiger. Dit leidde tot de tweede gele kaart voor een speler uit Moergestel. De tien overgebleven Audacia-voetballers bleven het de Essche Boys in het resterende deel van het duel moeilijk maken, maar kwamen niet tot scoren.

Het eerstvolgende competitieduel van Essche Boys is zondag 25 januari tegen SCI in Sint-Michielsgestel.