NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN

Verliesbeurt Boxtel biedt toch perspectief

De voetballers van RKSV Boxtel troffen zondag geen enkele blaam. De wedstrijdinstelling deugde en de ploeg creëerde diverse kansen. De 3-1 nederlaag in Vught tegen Real Lunet was na anderhalf uur echter een voldongen feit, maar er had voor de roodwitten veel meer ingezeten in sportpark Bergenshuizen. De formatie van trainer Walter van Ommeren kreeg echter een gedegen lesje in effectief voetballen.

Real Lunet had zondag weinig kansen nodig om er uiteindelijk drie in het netje te schieten. Boxtel kreeg veel mogelijkheden, maar de teller stokte bij één. Jelle Hakkert, die wederom prima speelde, benutte na vijf kwartier een penalty. Glenn Kusters was met zijn drie treffers de plaag van het elftal uit Boxtel. De spits in Vughtse dienst tekende voor alle treffers van de thuisploeg. Beide teams kunnen zich nu opmaken voor de winterstop, waarbij Boxtel zeker niet hoeft te wanhopen. Op de helft van de competitie resteren dertien wedstrijden om revanche te nemen.

Real Lunet was in de beginfase de beter voetballende ploeg, maar Boxtel kreeg de beste kans. Na negen minuten verschenen twee spelers van de bezoekers aan het front, maar zij vergaten te scoren. Het elftal van Van Ommeren speelde vervolgens meer dan aardig mee met Real Lunet. Maarten van Breugel had na een half uur een levensgrote mogelijkheid om de score te openen, maar hij miste de opgelegde kans. Aan de andere kant was Kusters namens de gastheren nog voor de rust wél succesvol, al zat er een geur van buitenspel aan dit doelpunt.

BUITENKANSJE

Eén minuut na de thee mocht Ramon de Laat aanleggen toen Hakkert hem in stelling bracht. Maar ook dit keer stond het vizier niet scherp. Na bijna een uur op de klok loste Hakkert zelf een prima schot, dat onschadelijk gemaakt werd door de Vughtse doelman Jesse de Vries.

Boxtel kreeg de kous op de kop toen Kusters na bijna vijf kwartier zorgde voor de 2-0. De Munselploeg vocht zich terug in de wedstrijd via Pascal van den Brand die een strafschop forceerde. Hakkert verzilverde vervolgens het buitenkansje: 2-1. In het laatste kwartier maakten de bezoekers uit Boxtel jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Dat Real Lunet in blessuretijd de marge vergrootte naar 3-1 was alleen van belang voor de statistieken.

Voor het vlaggenschip van RKSV Boxtel is het nu zaak om in de winterstop uit te rusten en opnieuw te beginnen. Het team hervat het seizoen op 25 januari met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk.

HCB '92 maatje te klein

De handbalvrouwen van het Boxtelse HCB '92 hebben zondag in eigen huis met 12-17 het onderspit gedolven tegen MHV. Vooraf was al duidelijk de dat de thuisploeg een hele kluif zou krijgen aan de bezoekers uit Mill omdat de gastvrouwen het moesten doen zonder een aantal geblesseerde speelsters.

Hoewel HCB '92 goed van start ging en de eerste drie doelpunten scoorde, kwam MHV al snel weer op gelijke hoogte. Mandy van Abeelen wist de thuisploeg met twee treffers vervolgens weer aan een voorsprong te helpen, maar de bezoekers antwoordden daarop opnieuw met een drietal goals en gingen daardoor voor het eerst aan de leiding.

Vervolgens waren het Inge van Drunen en opnieuw Van Abeelen die scoorden voor HCB '92. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 7-7 tussenstand, waarbij duidelijk was dat de wedstrijd nog alle kanten op kon.

STRAFWORP

Maar in de tweede helft was MHV de sterkste partij. Na twee tegendoelpunten bracht Hèlen Berkelmans HCB '92 terug in de wedstrijd en bepaalde zij de score op 8-9.
Een verdedigingsfout aan de zijde van het thuisteam leidde tot een strafworp die verzilverd werd. De ploeg uit Mill liep vervolgens uit naar 8-12. HCB '92 verloor de grip op het duel, hoewel Miranda van Engelshoven met drie doelpunten en Van Abeelen de marge weer verkleinden. MHV gaf de zege echter niet meer uit handen en won verdiend met 12-17.

FOTO LINKS: Nonja van de Langenberg neemt namens HCB '92 het doel van MHV onder vuur. (Foto: Hans Verberk).