Het B1-elftal is een van de najaarskampioenen die de Liempdse voetbalclub DVG zaterdag in het zonnetje zette. (Foto: Hans Verberk).
Het B1-elftal is een van de najaarskampioenen die de Liempdse voetbalclub DVG zaterdag in het zonnetje zette. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

JEUGDKAMPIOENEN IN HET ZONNETJE OP LAATSTE SPEELDAG

DVG verlengt contract met trainersduo

Het eerste team van de Liempdse voetbalclub DVG speelt begin februari het eerste duel in de voorjaarscompetitie. Ondertussen is het contract met hoofdtrainer Jan Peijnenburg en zijn assistent Arthur Brands met een seizoen verlengd.

Eerder had het team al het vertrouwen uitgesproken in het Liempdse duo en sinds deze week is de verlenging officieel. Het zijn niet alleen de goede prestaties in het eerste deel van de competitie die tot deze verlenging hebben geleid. Ook de onderlinge sfeer is goed, er wordt hard gewerkt en iedereen heeft er vertrouwen in dat het plafond nog niet is bereikt", aldus DVG-voorzitter Toon van Ruremonde. Na de winterstop worden de prijzen pas verdeeld. Op 8 februari speelt de Liempdse ploeg een uitwedstrijd tegen SES uit Langenboom.

NAJAARSTITELS

Waar de prijzen bij de senioren pas na een volledig seizoen worden verdeeld, hebben de jeugdteams wél de kans om na- en voorjaarskampioen te worden. DVG had aan het einde van de eerste competitiehelft liefst zes jeugdkampioenen: F1 en F2, E1, meisjes E1 en E2 en B1. Zij werden zaterdag gehuldigd tijdens de Middag der Kampioenen in sportpark De Roode Bleek. Alle teams werden in de kantinenaar voren geroepen en kregen van Arthur Brands, onder begeleiding van toepasselijke muziek en een groot applaus, een 'cup met grote oren' uitgereikt. Ook werd er flink gestrooid met rode en gele confetti, de clubkleuren van de Liempdse voetbalvereniging.

SENIOREN

Uitslagen zondag 14 december

Avesteijn 4 - DVG 4        1-0

Irene 2 - DVG 5        0-2

DVG 6 - Erp 7        3-2

Ollandia 3 - DVG 7        2-1

DVG 8 - Avanti '31 10        2-0

Vrouwen: DVG - WEC        7-2

JUNIOREN

Uitslag zaterdag 13 december

A1: Schijndel - DVG        4-1

PUPILLEN

Uitslag zaterdag 13 december

D1: Erp - DVG        5-0

FOTO BOVEN: Het B1-elftal is een van de vijf najaarskampioenen die de Liempdse voetbalclub DVG zaterdag in het zonnetje zette. (Foto: Hans Verberk).

FOTO LINKS: Arthur Brands (rechts) en Jan Pijnenburg staan nog een jaar langer aan het roer bij DVG in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Duivensport

De Luchtpost

Als gevolg van de uitgebroken vogelgriep konden de hokshows van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost dit jaar geen doorgang vinden. Als alternatief voor het winterevenement organiseert de vereniging een gezellige avond op zaterdag 20 december om 20.00 uur voor alle leden en aanhang.

Tijdens deze afsluitende avond van seizoen 2014 vinden tevens een loterij en een bonnenverkoop plaats.


Libreteam Ivoor 2
pakt winst op
Helftheuvel

De librespelers van 't Ivoor die uitkomen in de dagcompetitie speelden een belangrijk duel tegen koploper De Piepers. Ondanks de nederlaag met slechts één punt verschil kijkt het team tevreden terug op de wedstrijd. In de avondcompetitie libre kwam afgelopen week alleen het tweede team van 't Ivoor in actie. Dat won zijn uitwedstrijd tegen De Helftheuvel.

Tegen De Piepers sloten librespelers Theo Verhagen en Jacques van Loon hun partijen winnend af. Verhagen presteerde het beste door 150 caramboles te maken in slechts dertien beurten met een moyenne van 11,53. Henk van Boxmeer kwam tot negen punten. Eric Verspeek had zijn dag niet en haalde slechts vier punten binnen. Uiteindelijk eindigde de partij in 34-33. Het tweede libreteam was vrij.

In de avondcompetitie libre sloot het tweede team het duel winnend af. Ad van Os en Henk van Boxmeer wonnen hun partijen tegen biljarters van De Helftheuvel met fraaie moyennes van respectievelijk 3,57 en 2,69. Van Loon bleef steken op vijf punten.

ZWARE BELASTING

Het driebandenteam in de categorie klein kwam uit tegen De Hopbel 3 en verloor met het minimaal verschil van één punt. Toon Hoffmans was de enige van het team dat zijn partij winnend kon afsluiten. Jos Hoffmans en Van Loon moesten zich tevreden stellen met acht punten.

In Ammerzoden leed het driebandenteam 'groot' een gorse nederlaag. Leo van de Westelaken speelde een dubbelpartij spelen en dat was een te zware belasting. Hij kwam in twee partijen tot negen punten.

Louis van der Meijden speelde prima en boven zijn gemiddelde maar trof een sterke tegenstander. Hij kwam tot 8 punten en een moyenne van 0,756.

Zaterdag 20 en zondag 21 december worden in de accommodatie van 't Ivoor aan De Voetboog persoonlijke kampioenschappen gespeeld in de categorie 'driebanden groot'. Deelnemers hebben zich hiervoor geplaatst door middel van diverse kwalificatiewedstrijden. De moyennes liggen in deze klasse tussen de 0,300 en 0,450. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Zaterdag starten de duels om 11.00 uur; op zondag vanaf 12.00 uur. Math Hendriks is de wedstrijdleider.

LIBRE

Uitslagen avondcompetitie        

De Helftheuvel 3 - 't Ivoor 2        23-25

Programma woensdag 7 januari

't Ivoor 1 - Wapen v. Liempde        19.30

Uitslagen dagcompetitie

De Piepers 1 - 't Ivoor 1        34-33

Programma woensdag 7 januari

't Ivoor 2 - Wapen v. Liempde        20.00

Programma donderdag 8 januari

Bommelerwaard - 't Ivoor 1        20.00

DRIEBANDEN

Uitslagen categorie klein

De Hopbel 3 - 't Ivoor 3        27-26

Programma maandag 5 januari

De Piepers 3 - 't Ivoor 3

Uitslagen categorie groot

Ammerzoden 1 - 't Ivoor 1        30-17

Programma maandag 5 januari

't Ivoor 1 - Midget-gilde 1        19.30

RECREATIEF

Programma maandag 5 januari

't Ivoor 1 - Triangel 1        13.00

't Ivoor 2 - Triangel 2        13.00

Afbeelding