Kinderen kregen tijdens de kerstmarkt in Selissenwal de kans een ritje te maken in een echte arrenslee. (Foto: Peter de Koning).
Kinderen kregen tijdens de kerstmarkt in Selissenwal de kans een ritje te maken in een echte arrenslee. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter De Koning

Kerstmarkt in winkelcentrum Selissenwal trekt veel volk

'Mijn kerstwens? Ik wil sneeuwballen gooien!'

Tijdens de kerstmarkt in winkelcentrum Selissen was het zaterdagavond gezellig druk. Er waren stands van de lokale ondernemers, goede doelen en muzikanten. Ook hingen kinderen hun eigen kerstwens bij de grote kerstboom.

Hoewel het kwik boven het vriespunt ligt, is de gevoelstemperatuur toch winters. Alle stands zijn net opgezet als de eerste muzikant begint te spelen. Accordeonklanken van Albert van Roosmalen weerkaatsen tussen de winkelpanden aan weerszijden van Van Beekstraat. Hoe donkerder, hoe gezelliger het wordt. De lichtjes worden beter zichtbaar en een kop warme chocolademelk wordt steeds aantrekkelijker.

Tussen de marktkramen van de winkeliers ook stands van diverse goede doelen. Lola Nouwens van stichting BeWa Ghana spreekt veel voorbijgangers enthousiast aan. Twee jaar terug begon ze samen met anderen om zich in te zetten voor kinderen en jongvolwassenen in Ghana. Ze verkoopt armbandjes en andere spullen die door de mensen uit het West-Afrikaanse land zijn gemaakt. Ook kan er een spijker worden geslagen voor vijftig eurocent. Daarmee wordt de bouw betaald van het schoolgebouw dat de stichting in Ghana gaat bouwen. ,,Dus als iedereen zijn dertiende maand hier kwijt wil, dan kan dat", grapt Nouwens.

Arreslee

Burgemeester Mark Buijs arriveert met echtgenote Christel in een arrenslee. Achter hen loopt een groep met kinderen met een kerstwens. De slee wordt getrokken door een pony en is feestelijk verlicht. Buijs deelt high-fives uit aan de jeugd. Ondertussen voegt de kerstman met andere kinderen zich bij de groep en is de stoet compleet.

Op het plein staat een kerstboom van bijna vijf meter hoog die is versierd met lichtgevende blauwe kerstballen. Kinderen mogen er hun kerstwens aan een hek ophangen. De eerste is de vijfjarige Mohammed Maoussaoui die door burgemeester Buijs wordt geholpen om zijn wens op papier zo hoog mogelijk op te hangen aan het hek. De wens van de leerling van de Prinses Amaliaschool is duidelijk. ,,Ik wil sneeuw. Dan kan ik lekker sneeuwballen gooien", lacht Mohammed ondeugend.