BASKETBALLERS TREKKEN GOEDE LIJN DOOR

JRC houdt zich staande tegen werklustig Bladel

Basketbalclub JRC was er vrijdagavond tegen Bladel op gebrand om het goede spel van een week eerder door te trekken. ,,Bladel is een niet te onderschatten en solide ploeg. De spelers hebben weinig lengte, maar compenseren dat met snelheid, werklust en teamprestatie. Onachtzaamheid tegen Bladel kunnen we ons niet veroorloven", aldus coach Joris Schellekens. Zonder Robbin Snoeren en Kai Elissen, maar met het sterke en veelzijdige talent Ian Rooth trok JRC aan het langste eind: 99-87.

JRC startte met veel lengte, en dat bleek een goede keuze. De gastheren domineerden onder de borden en via scores en rebounds van Robert Smits en Coen van der Meijden leek het team in het eerste kwart onaantastbaar. Bladel kon echter aanhaken in de eerste minuten. JRC sloot daarna onder leiding van Smits de verdediging en verhoogde het baltempo. Met als resultaat ook scores vanaf de buitenkant, via Jay en Remy van de Snepscheut en Jaap van Loon. Bladel had vooral moeite met het fysieke overwicht van JRC dat aan het eind van het eerste kwart een gat van tien punten sloeg. Balverlies en een driepunter in de slotseconden bepaalden de tussenstand op 24-17. In het tweede kwart wierp Bladel de schroom iets meer van zich af. ,,Wij bleven goed spelen, het was de eigen verdienste van Bladel dat de ploeg weer in de game kwam", concludeerde coach Schellekens. JRC scoorde ook dit kwartweer 24 punten, maar Bladel was de betere ploeg. Doelgerichtheid en werklust zorgden voor een Bladels momentumen zelfs een voorsprong. Jay van

Wapen van Liempde

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank heeft in de uitwedstrijd tegen Moira uit Lith een 4-4 remise behaald. De kaderspelers waren niet in goede doen en mcohten hun handen dichtknijpen met één punt. Martien van den Tillaart en Leo van Hastenberg wonnen hun partij, maar hadden daar respectievelijk 18 en 19 beurten voor nodig. Ton Rovers en Harm van de Laar moesten de zege aan hun tegenstanders laten. De overige uitslagen staan hieronder vermeld.

De Hazelaar - W. v. Liempde 1        29-25

W. v. Liempde 2 - De Helftheuvel        23-23

W. v. Liempde 4 - De Toren        21-29

de Snepscheut was onder de indruk: ,,We konden geen afstand nemen in deeerste helft. Gelukkig domineerden we fysiek onder de borden wel, waar ik Robert Smits vooral sterk vond spelen." In de laatste minuten pakte JRC weer een voorsprong via scores van Smits, Van der Meijden en Van Loon: 48-46 bij rust.

DRIEPUNTERS

JRC wist dat er in de tweede helft een tandje bij moet om het gretige Bladel te bedwingen. De ploeg opende weer sterk met onder andere veel controle inside door de lange mensen. Vooral Jay van de Snepscheut scoorde vaak (9 punten dit kwart). Via 59-50 liep JRC uit weg naar 64-51. Een Bladelse time-out verstoorde het momentum van JRC kortstondig. Bladel kwam terug tot 66-61, maar een treffer van Smits en driepunters van de broers Jaap en Teun van Loon pareerden dit en brachten het verschil weer op tien punten (74-64). Bladel was vanaf dat moment de kluts een beetje kwijt. JRC bleef scherp in de aanval en via onder andere vijf driepunters (gebroeders Van Loon en Jay van de Snepscheut) trok het de winst naar zich toe. ,,In de tweede helft speelden we met veel inside druk en creëerden we met inside-outside game veel ruimte om te schieten. Dat lukte goed, we gooiden de wedstrijd op slot", verklaarde Jay van de Snepscheut de eindstand: 99-78.

Topscoorders: Jaap v. Loon 24; Jay v.d. Snepscheut 18; Teun v. Loon 15; Robert Smits 14; Remy v.d. Snepscheut 12.