Bas van der Pasch aan de bal in sportpark Molenwijk. Het duel van ODC tegen Nooit Gedacht uit Geffen eindigde in een bloedeloze 0-0. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ODC SPEELT GELIJK TEGEN HEKKENSLUITER NOOIT GEDACHT GEFFEN

Bloedeloze remise in Molenwijk

Ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop bleef ODC ongeslagen op eigen bodem. Maar dat was wel zo'n beetje het enige positieve dat er te melden viel over de wedstrijd tussen ODC en Nooit Gedacht uit Geffen. Beide partijen bakten er mede door het slecht bespeelbare veld weinig van, waardoor er na negentig minuten een bloedeloze 0-0 op het scorebord stond.

In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft kreeg het keurkorps van trainer Frank van den Berg bezoek van Nooit Gedacht. De Geffenaren zijn staan voorlaatste op de ranglijst in de tweede klasse dus op basis daarvan waren de tricolores, die hun positie op de zesde plek handhaafden door het gelijkspel, op voorhand favoriet.

Het was zo'n wedstrijd waarbij er bij de ODC-spelers weinig lukte. De passjes kwamen net niet aan, individuele acties mislukten en zeker voor rust waren de gasten in de duels steeds iets doortastender.

Na een kwartier kreeg de thuisploeg een eerste mogelijkheid toen Remco Schellekens Sjoerd van Lokven vrij voor Luuk Bijveld zette maar de Geffense keeper reageerde attent en maakte de Boxtelse doelpoging onschadelijk.

Vijf minuten later kregen de bezoekers aan de andere kant een goede kans bij een corner, maar de mee opgekomen John Pennings schoot de bal naast. Verder viel er in het eerste bedrijf weinig te genieten.

SLORDIG BALVERLIES

Na de pauze veranderde het beeld niet. Op de werklust viel weinig aan te merken maar beide partijen deden de toeschouwers bepaald geen plezier door veelvuldig in slordig balverlies te grossieren. Het slecht bespeelbare veld was daar overigens mede debet aan. De doelmogelijkheden waren op de vingers van één hand te tellen.

Zo was er vlak na de pauze een kans voor Aerd van Brunschot na een pass van Rob Scholten maar hij stuitte op doelman Bijveld. Vervolgens gebeurde er lange tijd niks. In de slotfase moest ODC-keeper Teun van Gestel zich tot twee keer toe strekken om zijn doel schoon te houden bij inzetten van respectievelijk Dennis Wijgers en Wouter Bijveld.

De laatste mogelijkheid was diep in blessuretijd voor Schellekens, maar zijn actie aan de linkerkant van het Geffense doel strandde in schoonheid.

FOTO BOVEN: Bas van der Pasch aan de bal in sportpark Molenwijk. Het duel van ODC tegen Nooit Gedacht uit Geffen eindigde in een bloedeloze 0-0. (Foto: Hans Verberk).

L'Union Boxtel

Handboogschutterij l'Union Boxtel heeft vorige week dinsdag een goede start gemaakt in de eerste wedstrijd voor de competitie met 25 meter en één pijl. Het team van zes schutters behaalde 1.148 punten.

De punten werden behaald met de vijf beste resultaten. Daarmee won het team in de ereklasse het maximaal haalbare bonuspunten van tien. De scores van Henk Jegers met 237 en Marchel Kluijtmans met 235 sprongen er het meest uit. Overige resultaten: Martijn v.d. Broek met 230; Gerard v.d. Steen met 223; Paul Smolders 223; Henry v.d. Broek 217.