Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KOMEND WEEKEINDE 'KUNSTKADOO' OP FELLENOORD

Kunstlicht99 betrekt nieuw tijdelijk onderkomen

De Boxtelse kunstuitleen is zaterdag verhuisd. Kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 heeft de bovenverdieping van bibliotheek De Meierij verruild voor het leegstaande voorsorteercentrum van PostNL op Fellenoord. Daar wordt zaterdag 13 en zondag 14 december de jaarlijkse verkoopexpositie KunstKadoo gehouden.

Al enkele jaren op rij sluit Kunstlicht99, de Boxtelse vereniging van professionele kunstenaars, aan bij de plaatselijke kerstactiviteiten in het centrum. Al op diverse plekken werden leegstaande winkelpanden ingeruimd met kunstwerken die te koop worden aangeboden.

Afgelopen week nam de club zijn intrek in het vroegere postsorteercentrum. Zolang PostNL voor dit pand geen nieuwe eigenaar of huurder heeft gevonden, mogen de leden van Kunstlicht99 het ruime gebouw gebruiken. Daar zijn ze erg content mee, meldde woordvoerder Jan de Hoogh vorige week in deze krant.

Afgelopen zaterdag werden de kunstwerken van de uitleen ludiek overgebracht van de bibliotheek aan de Burgakker naar de Fellenoord. Lees op pagina 15 meer hierover.

FOTO BOVEN: Na afloop van een ludieke verhuistocht door het centrum van Boxtel namen de leden van Kunstlicht99 zaterdag hun intrek in het vroegere postsorteercentrum op Fellenoord. Daar wordt komend weekeinde de jaarlijkse verkoopexpositie KunstKadoo gehouden. (Foto: Peter de Koning).