GRONDEIGENAREN TEKENEN VISIEDOCUMENT

Boeiende plannen voor stadslandgoed Stapelen

Acht grondeigenaren slaan de handen ineen en werken samen aan de totstandkoming van een groot stadslandgoed rondom kasteel Stapelen in Boxtel. Elf percelen worden hiervoor aaneengesloten tot een gebied van circa 25 hectaren. Morgenvroeg, vrijdag 12 december vindt de ondertekening plaats van zogeheten visiedocument in de ridderzaal van het kasteel.

Kasteelpark Stapelen en directe omgeving vormen een fraai natuurgebied. Een plek waar het heerlijk wandelen is, waar je kunt uitrusten van de dagelijkse beslommeringen. In het toekomstige stadslandgoed worden zogeheten bezinningsmomenten geplaatst, maar ook kunstobjecten. ,,Om zo ruimte te bieden aan je eigen gedachten en die van anderen. Stadslandgoed Stapelen ligt op een steenworp van het Boxtelse centrum. Het is een concreet plan dat ter tafel ligt. Dit officiële document is noodzakelijk om de nodige besluiten te kunnen nemen", meldt een woordvoerder van de acht grondeigenaren. Die bekrachtigen morgenvroeg in de ridderzaal van Stapelen hun samenwerking. Het visiedocument wordt na ondertekening in ontvangst genomen door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel.


Cliëntendag over wijzigingen Wmo

De gemeente Boxtel organiseert op zaterdag 13 december in samenwerking met Wmo Adviesraad een cliëntendag voor mensen die meer willen weten over de Wet maatschappelijke ondersteuning. Belangstellenden zijn vanaf 10.30 uur welkom in het waterschapsgebouw aan de Bosscheweg.

Uitgangspunt van de cliëntendag, met het thema 'Samen zorgen voor Boxtel', is dat mensen meer te weten komen over de veranderingen rond de Wmo en in gesprek gaan met elkaar.

,,De ondersteuning van de gemeente kan voor iedereen anders zijn. Het ligt er aan wat iemand zelf nog kan of wat er in zijn/haar omgeving mogelijk is. En welke oplossing het beste past bij ieders situatie", laat de gemeente Boxtel weten.

De cliëntendag duurt tot 16.00 uur.