Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Bijzondere

kerstkaarten

voor goede doel

Kunstenares Saskia Boleij exposeert tot en met 31 december in bibliotheek De Meierij aan de Burgakker. Tijdens de expositie verkoopt de Boxtelse ook kerstkaarten, de opbrengst komt ten goede aan de stichting Maladah Gambia.

In 'Groene Weelde', de naam van de tentoonstelling combineert Boleij haar liefde voor tuinen en fascinatie voor teksten. Daarnaast creeƫrde ze drie kerstcollages, waarvan kaarten gemaakt zijn. Belangstellenden kunnen de kaarten inclusief enveloppen, verkrijgbaar voor 1,50 euro per stuk, kopen in de bibliotheek. Ook van andere collages die bij de expositie horen, zijn kaarten gemaakt. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek.

Coby en Pierre Bressers uit Boxtel vormen het bestuur van stichting Maladah Gambia en bouwen en onderhouden schoolgebouwen in het West-Afrikaanse land om de kansen op goed onderwijs voor kinderen te verbeteren. Daarnaast leiden ze lokale onderwijzers op en sponsoren ze schookinderen.

De volledige opbrengst van de kaarten van Boleij gaat naar de stichting. Meer informatie: www.stichtingmaladahgambia.nl.


Ruud Sleumer

exposeert in

Het Gripshuis

De Boxtelse kunstenaar Ruud Sleumer exposeert samen met de Vughtse kunstenares Johanna van Dijk tot en met zondag 21 december in Het Gripshuis aan het Marktveld in Vught. De opening van de duotentoonstelling is zaterdag 13 en zondag 14 december van 14.00 tot 18.00 uur.

Sleumer is vooral bekend van zijn grafische werk dat vaak is voorzien van letters en schrifttekens. De kunstwerken van de Boxtelse kunstenaar die in Vught staan, zijn samengevat onder de naam 'Schrifturen', terwijl Van Dijk een aantal creaties in klei en twijg toont.

Ds. Jan de Vlieger, verbonden aan de Lambertuskerk in Vught, geeft op 13 december om 16.00 uur een inleiding bij de kunstwerken van Sleumer en Van Dijk. De expositie is van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 en 18.00 uur te bezichtigen.