Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het gehavende voertuig gisteravond uit de berm van de Kapelweg te takelen. (Foto: Sander van Gils).
Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het gehavende voertuig gisteravond uit de berm van de Kapelweg te takelen. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

35 BOETES EN BIJNA 43.000 EURO BELASTINGSCHULD GEÏND

Grote verkeerscontrole op A2 bij Liempde

De politie hield dinsdag samen met de Belastingdienst een grootscheepse verkeerscontrole op de rijksweg A2. Voertuigen in de richting Eindhoven werden aangehouden op de parkeerplaats bij tankstation Velder. Er werden 35 boetes uitgedeeld en er werd een achterstallige belastingschuld geïnd van bijna 43.000 euro.

Achttien automobilsten hadden hun verlichting niet in orde, tien bestuurders werden bekeurd voor telefoneren tijdens het rijden. Drie voertuigen reden onverzekerd rond, één vertoonde een technisch mankement en één bestuurder reed zonder gordel. De politie vereffende ook nog eens 700 euro aan openstaande boetes.

GEEN ALCOHOLBOETES

Zo'n honderd bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole maar geen van hen had te veel gedronken. Van één weggebruiker werd het rijbewijs ingenomen omdat hij nog vier openstaande geldboetes van 1.200 euro moet betalen.

De Belastingdienst inde niet alleen 42.643 euro aan belastingschuld, maar nam ook acht auto's in beslag omdat de eigenaren te laat waren met het betalen van hun belastingschuld. Veertien anderen kregen hiervoor een waarschuwing.

De verkeerscontrole startte tijdens de ochtendspits en duurde tot halverwege middag voort. Ongeveer 25 medewerkers van de Belastingdienst en politie waren in touw.


Gloednieuwe auto belandt in sloot op Sinterklaasavond

Op pakjesavond, afgelopen vrijdag belandde een vrijwel nieuwe auto rond halfnegen in de sloot langs de Parallelweg Zuid in Boxtel. De jonge vrouw die het voertuig bestuurde reed in een bocht tussen twee lantaarnpalen rechtdoor.


Politie

Medeweggebruikers en omwonenden schoten de vrouw te hulp in afwachting van een ziekenauto. De bestuurster is


door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Ze werd door een kennis opgehaald en naar huis gebracht. Een bergingsbedrijf takelde de vrijwel nieuwe auto uit de sloot.