Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

boxtels woningbouwproject officieel van start

Eerste schop de grond in voor Vicaris

De afgelopen weken is gestart met het bouwrijp maken van het voormalig Joice-terrein aan de Vicaris van Alphenlaan. Op het braakliggende perceel worden acht tweekappers en een vrijstaande woning gebouwd. Inmiddels zijn zes huizen verkocht. Gistermiddag werd het officiƫle startsein voor de bouw gegeven. De nieuwe bewoners kwamen naar het terrein om kennis te maken met elkaar.

Wethouder Peter van de Wiel haalde gistermiddag met een graafmachine de laatste tegels weg die herinnerden aan het voormalige Joice-terrein, genoemd naar het culturele vormingscentrum dat als laatste op het perceel was gevestigd. Medio september volgend jaar worden de woningen opgeleverd.

De nieuwe bewoners kregen de kans om zelf ook nog even de handen uit de mouwen te steken; zij mochten de eerste gaten op hun eigen kavels graven. Zo ook Laurens en Djoeke Packbiers, die met hun kinderen Daan (rechts) en Guus aan de Vicaris van Alphenlaan komen wonen. Vol enthousiasme gingen de jongens aan de slag. Daan mocht zelfs even plaatsnemen in de graafmachine...

Op pagina 7 meer aandacht voor de start van woonproject Vicaris. (Foto: Annelieke van der Linden).