THEMA CREATIEVE VAARTOCHT: SYMFONIE

Dommeltheater 2015 telt nu al veertien groepen

HENK VAN WEERT

Nog voordat de organisatoren van Dommeltheater de publiciteit hebben gezocht, zijn ze verzekerd van veel animo voor de nieuwe aflevering in 2015. Van de achttien beschikbare plaatsen in de kunstzinnige vaartocht over de Dommel, zijn er al veertien bezet. Eind september krijgt het evenement een vervolg met als thema Symfonie.

Deze week ontvouwde het stichtingsbestuur de plannen voor de tweede editie van het enthousiast ontvangen Dommeltheater. In september 2013 voer een bonte, culturele stoet over de rivier in hartje Boxtel. Mede dankzij het fraaie weer lokte het evenement heel veel publiek naar de waterkant en meteen al werd duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven.

Jaarlijks zo'n vaarstoet organiseren, vindt het bestuur van Dommeltheater een beetje veel van het goede. Creatieve geesten moet de kans krijgen hun ideeën te laten rijpen, wil de kwaliteit van de deelnemers gewaarborgd blijven en opgevijzeld worden. Een tweejaarlijkse frequentie is dan haalbaar in de ogen van voorzitter Paul van Alphen.

SAMENKLANK

De achttien deelnemers die in september 2013 meededen aan Dommeltheater zijn aangeschreven met de vraag of zijn nogmaals belangstelling hebben om een creatief vaartuig te bouwen. Het merendeel heeft daarop positief gereageerd. ,,Iedereen heeft prachtige herinneringen aan die eerste editie en we zijn dan ook erg blij dat liefst veertien groepen opnieuw mee willen doen", glundert Van Alphen.

Bestuurslid Albert Welling knikt: ,,En daarmee is er nog ruimte voor vier andere belangstellende groepen. Want met achttien deelnemers zitten we aan het maximum. Anders wordt de creatieve Dommelvloot simpelweg te lang."

Het thema Symfonie brengt ongetwijfeld een golf van beweging in beeld, verwacht Femke Lagerweij, die ook als bestuurslid aan de stichting Dommeltheater is verbonden. ,,Want behalve vocaal en instrumentaal staat symfonie ook voor compositie, harmonie en welluidendheid. Kortom, met een veelstemmige samenklank zullen de deelnemers op en aan het water ongetwijfeld weer voor een aangenaam klinkend spektakel zorgen."

De organiserende stichting hoopt niet alleen nog enkele deelnemers enthousiast te maken. Ook is zij op zoek naar vrijwilligers om van deze nieuwe loot aan de Boxtelse evenementenboom opnieuw een doorslaand succes te maken.

KASTEELPARK STAPELEN

Waar de creatieve Dommelvloot in 2013 van wal stak bij het betonnen voetgangersbrugje dat vanaf de Grote Beemd naar kasteelpark Stapelen leidt, wordt nu gekozen voor de brug in de Konijnshoolsedreef. ,,We willen Stapelen nadrukkelijk bij het evenement betrekken. De paters assumptionisten wonen volgend jaar honderd jaar in het kasteel en willen hun park ruimer openstellen voor publiek. Voor ons evenement denken we bijvoorbeeld aan klassieke buitenconcerten die aansluiten bij het thema Symfonie", vertelt voorzitter Van Alphen.

Het Dommeltheater wordt ontbonden vóór de kanogoot bij de brug in de Mgr. Wilmerstraat. Op het veldje aan de Deken De Wijsstraat wordt het culturele evenement feestelijk en muzikaal afgesloten.

Pagina 18: 'Dommeltheater streeft naar kwalitatieve impuls'.