GROTE ZEGE OP HEKKENSLUITER KIMBRIA

Basketballers JRC nemen touwtjes weer in handen

De basketballers van JRC 1 speelden zondag in Maastricht tegen het puntloze Kimbria. Het Boxtelse team stak afgelopen week, na onnodig verlies tegen Den Bosch, de koppen bij elkaar en Kimbria werd het eerste slachtoffer van een getergd JRC: 40-103.

JRC startte scherp, fysiek en mentaal dominant. De ploeg toonde een eensgezindheid en teamstrijd die dit seizoen nog te weinig is getoond. Was het spel een week eerder te statisch, dit keer werd de basket steeds aangevallen, inside en outside. ,,Het plezier en vertrouwen groeiden. We wisten: als we dit vasthouden, wordt het een leuke middag. Omdat we dit vaker niet konden volhouden, bleef de opdracht scherpte en agressie", aldus coach Joris Schellekens.

Kimbria zette er weinig tegenover, omdat ook de Boxtelse verdediging goed stond. Het tweede kwart dwongen de gasten Kimbria helemaal terug. Verdedigend trokken Robbin Snoeren en Erdinc Bostanci het aan en waren Coen van der Meijden en Robert Smits dominant in de rebound. Kimbria scoorde slechts 4 punten dit kwart, waar een trio aan driepunters een momentum opende waarbij elke Boxtelse speler de basket leek te vinden. In de laatste anderhalve minuut deelde Jay van de Snepscheut met 8 punten de definitieve knock-out uit. JRC ging rusten met een 13-49 voorsprong.

GRETIG

,,De tweede helft moesten we dit volhouden. We hadden iets recht te zetten en dat doe je niet met half werk", aldus Schellekens. Het verval bij JRC trad vaak op na een sterke helft. Dit keer niet. Kimbria werd overlopen door een sterke Boxtelse aanvalsmachine. Vooral Jaap van Loon en Van de Snepscheut kwamen in stelling door de opgeleefde Robbin Snoeren. Zij scoorden samen de eerste tien punten. Captain Van der Meijden scoorde zes punten, waardoor het verschil verder groeide. JRC sloot kwart drie af met 24-76. In kwart vier gingen de gretige Remy van der Snepscheut en Felix Stegeman hard naar de basket. Het slotakkoord was voor spelmaker Bostanci, hij bepaalde de eindstand: 40-103.

Door het verlies van concurrent Den Dungk in Heerlen heeft JRC de touwtjes weer iets meer in eigen hand. Een misstap mag het team niet meer maken.