In sportpark Bolakkers aan de Hogenbergseweg te Liempde vocht Bas van Houtum van HCL om de bal met een speler van Apeliotes uit Nijmegen. (Foto: Hans Verberk).
In sportpark Bolakkers aan de Hogenbergseweg te Liempde vocht Bas van Houtum van HCL om de bal met een speler van Apeliotes uit Nijmegen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

forse nederlaag voor mannenploeg

Liempdse hockeysters met winst winterstop in

De mannen- en vrouwenploeg van hockeyclub Liempde (HCL) speelden zondag hun laatste duels voor de winterstop. Voor de hockeysters stond een spannende wedstrijd tegen Bakel op het programma, de tegenstander die één plek boven HCL op de ranglijst staat. Het duel werd winnend afgesloten:4-3. Voor de mannenploeg eindigde de ontmoeting met Apeliotes in een kansloze nederlaag: 0-5.

Alle hockeysters startten geconcentreerd aan de wedstrijd. HCL was Bakel telkens één stapje voor. Dat leidde al snel tot het eerste doelpunt. Jonne van de Meulengraaf vond Moniek Saris in de cirkel en zij pushte de bal behendig over de keeper heen.

Vervolgens zocht de Liempdse ploeg opnieuw de aanval. Aanvalster Jaimy Diender werd op de achterlijn aangespeeld en speelde de bal naar Anneloes van den Hurk, die het kunstje van Saris herhaalde. Bakel leek het spoor bijster en Alina Bekkers van HCL zette het derde doelpunt op het scorebord door de bal tussen de benen van de keeper te spelen. Alsof dat nog niet genoeg was maakte Lieke Schoenmakers de vierde goal voor rust uit een strafcorner.

hoge druk

De Bakelse dames gaven zich echter nog niet gewonnen. De tegenstander zette hoge druk, dit resulteerde in kleine foutjes bij HCL. Hierdoor kon Bakel scoren uit een counter. Bij het Liempdse team ontstond lichte paniek, waardoor de gasthockeysters nogmaals het net wisten te vinden.

Nadat een doelpunt van HCL werd afgekeurd, kreeg Bakel kort daarna een strafbal vanwege een optreding van verdedigster Irmin van de Wiel. Hierdoor kwam de tegenstander van een uitzichtloze tussenstand van 4-0 terug tot 4-3. De Liempdse ploeg kon een gelijkmaker echter voorkomen en ging de winterstop in met een zwaarbevochten overwinning én een derde plek op de ranglijst.

Voor de mannen verliep het laatste competitieduel minder goed. De ploeg verloor met 5-0 van het Nijmeegse studententeam Apeliotes, dat op plek twee van de ranglijst staat. Veldtechnisch konden de Liempdse hockeyers goed mee. De tegenstander bleek echter effectiever om te gaan met de kansen die ze kreeg. HCL sloot de eerste helft van de competitie af op de achtste plek in de poule. Beide Liempdse vlaggenteams zitten in de winterstop niet stil en spelen duels in de zaal.