Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

ook kerstboomverkoop in de wijk

Selissenwal luidt kerst
in met sfeervolle markt

Winkeliers, het wijkplatform en de basisscholen in Selissenwal hebben ook dit jaar weer de krachten gebundeld om een sfeervolle kerstmarkt te organiseren in het hart van de wijk. Bezoekers zijn zaterdag 13 december welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in de Van Beekstraat in Boxtel om zich te laten onderdompelen in kerstsferen. Zo kunnen zij onder meer een ritje maken in de arrenslee met de kerstman, een kerstboom aanschaffen en genieten van pannenkoeken en glühwein...

Burgemeester Mark Buijs stapt zaterdag bij jenaplanschool Molenwijk omstreeks 16.30 uur met de kerstman in de arrenslee voor een ritje door Selissenwal. Zij worden begeleid door een groep kinderen die even later kerstwensen in de grote spar aan de Van Beekstraat mag hangen. Medewerkers van tuincentrum Overvecht verkopen die avond kerstbomen op deze plek.

Voor de jeugd staan verschillende gratis attracties opgesteld, zoals een fietscrossbaan in de parkeergarage van gemeenschapshuis De Walnoot en een treinbaantje. Buurtsport Boxtel is aanwezig om kinderen diverse circusacts te leren.

Alle winkels zijn die avond geopend en de ondernemers plaatsen een kraam voor hun winkel om extra spullen te verkopen. Daarnaast wordt uitleg gegeven over Alzheimercafé Het Groene Woud, hospice Acacia en staat de WensAmbulance bij het winkelcentrum geparkeerd.

Tijdens de kerstmarkt is doorlopend muziek te horen. Zo zullen deejay John en accordeonist Albert, twee bewoners van Cello, acte de présence geven. Ook zijn er optredens van de Gildenbondsharmonie en het Wereldkoor.

Voor de inwendige mens wordt die avond ook gezorgd; er zijn pannenkoeken, snert en broodjes worst verkrijgbaar. De Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool zorgen voor koffie, thee en chocolademelk.

De kerstmarkt vindt dit jaar voor de derde keer plaats. ,,Net als vorig jaar kiezen we ervoor om een groot deel van de activiteiten buiten te laten plaatsvinden. Doel is om winkels en organisaties uit de wijk tijdens een gezellig evenement te presenteren aan het publiek", aldus voorzitter Bart van Roosmalen van de winkeliersvereniging.

Na afloop van de kerstmarkt is iedereen om 20.00 uur welkom in De Walnoot voor een gezellig samenzijn en een optreden van het Wereldkoor.

FOTO ONDER: Kraampjes, kinderattracties en de kerstman. De derde editie van de kerstmarkt in Selissenwal vindt plaats op zaterdag 13 december. (Archieffoto: Peter de Koning).