Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PUUR verzorgt

akoestisch concert

in En Garde!

Mensen die zich na de kerstfair willen opwarmen met een glas wijn of warme chocolademelk, kunnen zondag 14 december binnenlopen bij restaurant En Garde! aan de Markt. Het akoestische duo PUUR verzorgt van 15.00 tot 18.00 uur een akoestisch concert.

PUUR, bestaande uit Boxtelaren Marco Starink en Marc van de Laar, speelt bekende en onbekende nummers, veelal begeleid door akoestische gitaren. Het merendeel van de nummers wordt meerstemmig gezongen.

Het repertoire omvat nummers van vroeger en nu. Bands als Crowded House, Snow Patrol, Simon & Garfunkel, Nielson en Blof komen die middag voorbij. Toegang tot het concert is gratis.

Boxtel

Ierse kerstsessie

Bij bed & breakfast 'In Den Boogert' aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel staat zondag 21 december van 13.30 tot 17.00 uur een Ierse sessie op het programma. Tijdens deze middag staat muziek uit Ierland centraal én kerstnummers, maar er is ook ruimte voor andere volksmuziek zoals Brabantse liederen. Muzikanten die onder meer de gitaar, viool, accordeon, tin whistle, bodhran, harp en trekzak bespelen zijn welkom, wat eveneens geldt voor bezoekers die alleen willen luisteren, zingen of dansen.


Eerste sleutel op project Landduin

Het echtpaar Jan en José van Weert ontving dinsdagochtend de sleutel van hun nieuwe woning aan de Van Randerodestraat 3. Zij zijn de eerste huurders van het nieuwbouwproject Landduin (locatie Het Schild) die de sleutel ontvingen. De komende twee weken volgen alle andere huurders van dit nieuwbouwproject met 30 energiezuinige woningen.

Namens Woonstichting Sint-Joseph werd de sleutel overhandigd door de klantenservice-medewerkers Caroline Zeinstra-Veen en Andrej Verhoeks. Zij deden het hele huurtraject met de toekomstige bewoners. Voor Jan en José van Weert was het een bijzonder moment. ,,Na 43 jaar Harperhof gaan we nu heerlijk naar ons nieuwe huiske. Met een beetje geluk kunnen we nog voor de kerst verhuizen", vertelde het echtpaar dinsdagochtend. Op Harperhof hadden ze het al die jaren prima naar hun zin in hun flat twee hoog, maar het vele trappen lopen gaat het echtpaar (beide 68) niet missen. ,,En ons nieuwe huis is veel beter geïsoleerd, dat gaan we zeker merken." Landduin bestaat uit negen levensloopbestendige woningen, dertien eengezinswoningen en acht patiowoningen. Het echtpaar Van Weert betrekt één van de patiowoningen.

FOTO ONDER: Jan en José van Weert ontvangen de sleutel van hun nieuwe Landduin-woning. Links en rechts naast hen Caroline Zeinstra-Veen en Andrej Verhoeks van Woonstichting Sint-Joseph. (Foto: Peter de Koning).