Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

REMEMBER THE DREAMS MET AGGEMARVANHUISAF BAND

Mensen met beperking in de spotlights

De congreshal van het afgelopen voorjaar geopende automuseum Classic Park biedt zaterdag 20 en zondag 21 december voor het eerst onderdak aan een openbaar muziekgala. In Remember the Dreams krijgen talentvolle mensen met een beperking de kans hun moment van glorie te beleven met een groot orkest. De Aggemarvanhuisaf Band ontpopt zich met muzikale vrienden tot een bigband.

Drie landelijk bekende zangers doen belangeloos omdat de opbrengst van het evenement naar Dream4Kids gaat; een organisatie die zich inzet voor kinderen met een traumatische ervaring. Charly Luske en Wouter Vink werden onder meer bekend tijdens The Voice of Holland, Arno Kolenbrander won zo'n twintig jaar geleden de Soundmix Show. Regionaal talent als zangeres Tessa Berkelmans en de Modern Classic Music School werken ook mee aan de productie.

'KNOOPGALA'

Vorig jaar oktober beleefde de Liempdse ondernemer Kees Berkelmans zijn droom door samen met De Aggemarvanhuisaf Band in de huid van zijn idool Elvis Presley te kruipen. Remember the Sixties was een doorslaand succes en smaakte naar meer. Het leidde tot een nieuwe show, geïnspireerd op het Knoopgala dat Paul de Leeuw op Eerste Kerstdag 2013 presenteerde in het Circustheater in Scheveningen.

Trompettist Ad Voets, die als vrijwilliger vaak mensen met een beperking begeleidt, raakte onder de indruk van de uitzending en gooide het balletje op. Samen met Berkelmans en enkele orkestleden werd het idee verder uitgewerkt.

Diverse mensen met een beperking uit de regio hebben de voorbije maanden auditie gedaan en vijf van hen zijn geselecteerd voor deelname aan Remember the Dreams. ,,Er schuilt veel talent onder deze bijzondere mensen die zelden een kans krijgen om de rol van hun leven te vertolken op een groot podium. Wij geven hen die graag", zegt Berkelmans.

Zo is de 56-jarige Albert uit Boxtel accordeonist. Hij begeleidt regelmatig het plaatselijke Dükerskoor tijdens de maandelijkse smartlappenavonden in zaal Rembrandt. Nu treedt hij op met zanger Arno Kolenbrander. Laura (34) is dol op musicals en zingt de sterren van de hemel in een nummer uit één van haar favoriete voorstellingen: Aïda.

Rilana is tien jaar jonger dan Laura en viert graag carnaval. Zo is ze uitgegroeid tot een enthousiaste fan van De Aggemarvanhuisaf Band. Daarnaast heeft zij haar hart verpand aan rolstoeldansen; samen met Joni verzorgt zij een demonstratie op muziek van Enrique Iglesias.

Toetsenist Stan (18) staat op het punt om muziekdiploma D te halen; het hoogst haalbare voor een amateurmuzikant. Al bij de eerste kennismaking met het Boxtelse orkest aarzelde hij niet en wilde hij direct meespelen. Hij houdt wel van goede rockmuziek en vertolkt daarom samen met De Aggemarvanhuisaf Band & Friends een nummer van De Dijk spelen.

Met zijn 14 jaar is Stijn de junior van de groep artiesten. Maar zodra hij het podium betreedt, is hier niets meer van te merken. Michael Jackson is zijn grote idool en hij kan niet wachten om zijn stem aan een groot publiek te laten horen.

DREAM4KIDS

,,Naast dat we de bijzondere hoofdrolspelers een ervaring geven om nooit te vergeten, gaat de opbrengst uit de kaartverkoop volledig naar het goede doel. Wij maken ons hard voor Dream4Kids. Dit is een stichting die zich inzet om kinderen, die gebukt gaan onder een ernstige traumatische ervaring, een droomdag te geven. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn te koop bij Ring & Go aan de Rechterstraat of te reserveren via www.rememberthedreams.nl. Telefonisch bestellen kan ook via (0411) 68 53 31 of 06-54 33 86 22.

FOTO BOVEN: Samen met enkele gastmuzikanten ontpopt De Aggemarvanhuisaf Band zich in het weekeinde voor Kerstmis als bigband. Dat gebeurt op soortgelijke wijze als vorig jaar tijdens Remember the Sixties. (Foto: Gerard Schalkx).