'Eet met je hart' en Opkikker

Kerstacties BHC en JRL in teken van goede doelen

Ook dit jaar zetten leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) en Jacob-Roelandslyceum (JRL) zich op de laatste schooldag voor de kerstvakantie, op vrijdag 19 december, weer in voor een aantal goede doelen. De kerstactie van het vmbo- en praktijkonderwijs richt zich dit jaar op een Boxtels doel: 'Eet met je hart'. Leerlingen van het JRL mochten kiezen uit vijf goede doelen; de meerderheid stemde voor stichting Opkikker.

In alle 43 klassen van het Baanderherencollege vindt tussen 09.30 en 11.00 uur een ontbijt plaats. ,,De school zorgt voor een aantal producten, maar we vragen ook de leerlingen om wat hapjes mee te nemen", legt docent Wijnand Vonk uit. In een aantal klassen van het praktijkonderwijs zijn die ochtend vijf ouderen te gast. ,,Mogelijk kan onze school in de toekomst nog meer betekenen voor 'Eet met je hart'", zegt Vonk. ,,Zo kan ik me voorstellen dat leerlingen voor de catering kunnen zorgen bij bepaalde evenementen van de stichting waar ouderen bij elkaar komen. Maar daarover gaan we op een later tijdstip nog in gesprek. Nu hebben we ervoor gekozen om een aantal ouderen kennis te laten maken met de leerlingen."

Daarnaast zijn door leerlingen van het praktijkonderwijs houten spaarpotjes getimmerd. Iedere leerling wordt gevraagd een euro te doneren voor 'Eet met je hart'. Na afloop van het ontbijt wordt de uitreiking van de cheque aan Ivy van Geel van de stichting uitgereikt. Vonk: ,,Hopelijk krijgen we een mooi bedrag bij elkaar voor de stichting."

lan-party

Bij het JRL gaan leerlingen tussen 11.00 en 13.30 uur aan de slag met verschillende activiteiten. Zij kozen ervoor de cheque met de opbrengst te doneren aan stichting Opkikker, die Opkikkerdagen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen verzorgt.

Alle leerjaren zamelen op een andere manier geld in voor het goede doel. Zo houdt de brugklas een tweedehands markt in de Bracbantzaal. Tweedeklassers nemen deel aan een sponsorloop rondom de school, terwijl derdeklassers bij de hoofdingang JRL eten en drinken verkopen. De bovenbouw heeft de keuze uit verschillende activiteiten, namelijk een zaalvoetbaltoernooi, pubquiz, gospelworkshop, sponsorloop of een LAN-party met computerspellen.

Voor bijna alle activiteiten betalen de kinderen tien euro inschrijfgeld. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het goede doel en de leerlingen worden gestimuleerd om het geld in te zamelen via vrienden, kennissen en familie. Bovendien kunnen ze als collectant langs de deuren gaan.

Het podium in het JRL die dag is beschikbaar voor leerlingen die een optreden in kerstsfeer willen verzorgen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op de school.


Big Band Boxtel

houdt kerstmatinee

in Comsche Hoeve

De Big Band Boxtel organiseert zondag 14 december in partycentre De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat een kerstmatinee. De middag gaat om 14.00 uur van start, de toegang is gratis.

Onder muzikale leiding van Mari van Gils brengt het gezelschap kerstmuziek en andere bigbandnummers ten gehore, zoals 'Stolen moments' en 'In the mood'. Donna Jazzmin en Maria worden begeleid door de volledige big band, maar er zijn ook enkele nummers waarbij de zangeressen alleen met het combo op het podium staan.

Big Band Boxtel is op zoek naar een vaste drummer. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar info@gildenbonds.nl.

Boxtel

Kerst-In Dükerskoor

Het repertoire met smartlappen en levensliederen van het Boxtelse Dükerskoor wordt maandag 22 december uitgebreid met kerstliedjes. De maandelijkse meezingavond staat helemaal in het teken van Kerstmis. Grand café Rembrandt aan de Rechterstraat opent om 19.00 uur de deuren. De meezingavond start om 20.30 uur.