Kamerkoor Ratatouille verzorgt komende zondagmiddag een gevarieerd koffie/borrelconcert in 'Vandaag Kookt ...' aan het Stationsplein. (Foto: Peter de Koning).
Kamerkoor Ratatouille verzorgt komende zondagmiddag een gevarieerd koffie/borrelconcert in 'Vandaag Kookt ...' aan het Stationsplein. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ROCK EN KAMERMUZIEK IN RESTAURANT AAN STATIONSPLEIN

Go Rome en Ratatouille in 'Vandaag Kookt ...'

De Boxtelse band Go Rome geeft morgen, vrijdag 12 december een (mini-klapstoel)concert in het nieuwe restaurant 'Vandaag Kookt…' aan het Stationsplein. Het optreden begint om 21.00 uur, deur is open vanaf 20.30 uur. Zondag 14 december is kamerkoor Ratatouille te gast. De Boxtelse zangers verzorgen vanaf 15.30 uur een koffie/borrelconcert.

Sinds het druk bezochte en enthousiast ontvangen optreden tijdens de Boxtelse Uitmarkt was het even stil rondom Go Rome. Vorig jaar besloot de band om te stoppen met de succesvolle reeks klapstoeltjes-concerten in Podium Boxtel. De reden hiervoor is dat de band graag weer wat intiemere optredens wil geven. Hiermee start de band morgen bij 'Vandaag Kookt…'. Zondag 18 januari van het nieuwe jaar krijgt dit een vervolg met een optreden in muziekcafé Stads in Eindhoven.

Het optreden morgenavond start met een aantal akoestische nummers. En de band verwelkomt, zoals wel vaker, enkele muzikale gasten op het podium. Onder andere Mariska de Bruijn die de zangpartij voor haar rekening neemt in de nummers White Rabbit (Jefferson Airplane), One (U2) en Go Your Own Way (Fleetwood Mac).

RATATOUILLE

Kamerkoor Ratatouille zingt zondagmiddag a capella meerstemmige liederen. Van Renaissance tot modern, gezongen in verschillende talen. In haar ruim twintigjarig bestaan heeft het koor, onder leiding van Monique Joosten, zowel muzikaal als vocaal grote sprongen gemaakt.

De zeventien leden stralen plezier en enthousiasme uit en brengen dat over op het publiek. Hoewel Ratatouille komende zondag niet alleen kerstliederen ten gehore brengt, zal de middag toch duidelijk een kerstsfeer hebben. De knapperende open haard van 'Vandaag Kookt…' zal daar zeker aan bijdragen.

RESERVEREN

Vanwege het beperkte aantal kaarten is reserveren voor beide optredens verstandig. Dat kan via telefoonnummer (0411) 67 71 45. De entree bedraagt vijf euro.