Kartonnen treinkaartje keert eenmalig terug bij spoorfeest

De expositie over 150 jaar spoor in Boxtel wordt gehouden in museum MuBo aan de Baroniestraat. Daarover is vorige overeenstemming bereikt, meldde voorzitter Ad Ligtenberg van Heemkundekring Boxtel deze week. Bovendien heeft hij een sponsor gevonden. De NS betaalt de treinkaartjes waarmee wandelaars aan de Keistamperstocht gratis van Oisterwijk naar Boxtel kunnen reizen.

In het weekeinde van 2 en 3 mei wordt gevierd dat anderhalve eeuw geleden het plaatselijke NS-station werd geopend en Boxtel werd aangesloten op het spoorwegnet. Jos Mandos presenteert dan het boek waaraan hij momenteel de laatste hand legt en in MuBo wordt een tentoonstelling geopend. Twee weken geleden, bij de presentatie van de jubileumplannen, was nog onduidelijk waar de expositie zou worden gehouden, maar inmiddels is overeenstemming bereikt met het museumbestuur, aldus Ligtenberg. Hij is voorzitter van de projectgroep 150 jaar spoor in Boxtel van de Heemkundekring.

Wandelsportvereniging De Keistampers haakt aan bij de het spoorjubileum. De jaarlijkse Keistamperstocht voert op 2 en 3 mei door natuurgebied Kampina naar Oisterwijk. ,,En de NS vervoert de wandelaars gratis per trein terug naar Boxtel. We mogen er zelf kaartjes voor laten ontwerpen. En om in stijl te blijven, komen voor die ene keer de oude kartonnen knipkaartjes weer terug", meldt Ligtenberg.

Ligtenberg is verheugd over de inspanning die wethouder Herman van Wanrooij heeft toegezegd. Die gaat proberen de gietijzeren pilaren van de oude perronoverkapping terug naar Boxtel te krijgen.