Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Sophie?

De rubriek What's Up richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Deze week is Sophie Hasbani aan het woord, uit groep 6 van de Sint-Petrusschool. Zij doet mee aan de cursus multicultureel koken voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8, onder leiding van Sevim Atalay. We spraken Sophie maandagmiddag tussen de potten en pannen in de keuken van brede school De Wilgenbroek.

Waarom zit je op deze cursus? ,,Koken is gewoon erg leuk. Thuis kook ik nog niet, maar help ik wel met snijden en zo. Koekjes bakken en toetjes maken vind ik het leukst. Alle koekjes zijn lekker. En toetjes maakt me ook niet uit. Pudding of ijs, ik lust het allemaal en ik vind het allemaal leuk om te maken."

Wat is jouw lievelingsgerecht? ,,Het lekkerste eten vind ik pizza salami. Met kaas erbij, natuurlijk. Mijn vader doet er thuis soms ook nog knakworstjes op, dan is het extra lekker."

En wat lust je echt niet? ,,Spruitjes! Mijn moeder heeft het thuis ooit één keer klaar gemaakt, maar niemand vond het lekker. Toen heeft ze maar snel iets anders gekookt."

De cursus heeft maar drie lessen. Is dat niet wat weinig? ,,Vandaag is al de laatste les. Ja, dat is wel jammer. Ik ga op een of andere manier wel door met koken want ik vind het een erg leuke hobby. Maar een echt kok wil ik niet worden. Liever word ik later dokter."

En wat maken jullie vandaag? ,,Turkse linzensoep van rode linzen en macaroni met extra gekruid gehakt. Ik ga zo eerst de groenten snijden voor de macaroni en straks maken we zoete Turkse toetjes met griesmeel en suiker. En als het klaar is, eten we het allemaal samen op!"

FOTO RECHTS: Sophie snijdt groenten voor de macaroni. Rechts naast haar collega-kok Ive van den Langenberg, links Sevim Atalay. (Foto: Peter de Koning).