Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Verrijzenis Boxtel

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. (0411) 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden meldt het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de derde zondag van de advent met als motto: Wie ben je? 'Wie zijt gij, wie ben je?', deze vraag horen wij vandaag gesteld worden aan Johannes de Doper. Deze vraag kan ook ons gesteld worden. Wie ben jij, in je eigen ogen, in de ogen van de mensen? Johannes vertelt wie hij is in relatie tot de Heer.

* Bisschoppelijke adventsactie. In de eucharistievieringen van dit weekend wordt aandacht besteed aan de adventsactie. Duizenden mensen in Nederland zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug: kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot doen, klein denken. De werkgroep MOV zal in de overweging hier nader op ingaan. Na afloop van de vieringen is er een collecte.

* Liturgische kalender. Zaterdag: gedachtenis van de heilige Lucia, maagd en martelares.

* Overleden. In de parochie zijn overleden Annie Strijbos (92) en Toon v.d. Steen (84). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties kerstdagen. We doen een vriendelijk maar dringend beroep op u om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat deze op het parochiesecretariaat verwerkt kunnen worden. De sluitingsdatum voor het opgeven van misintenties die in Brabants Centrum worden vermeld is 14 december. Als misintenties later worden opgegeven, worden deze uiteraard wel afgelezen in de eucharistieviering.

* Kerstpakkettenactie. Evenals vorig jaar organiseert de MOV-groep een kerstpakkettenactie. Tijdens de advent staat een kribbe achter in de kerk voor het inzamelen van houdbare etenswaren in pot of blik en verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo en tandpasta. Dit jaar wordt door ons ook kleding ingezameld voor kinderen en volwassenen. Wij vragen u deze ook bij de kribbe te zetten in gesloten plastic zakken. De werkgroep hoopt op uw medewerking.

* Boeteviering. Ter voorbereiding op het kerstfeest wordt in de Verrijzenisparochie voor alle parochianen één boeteviering gehouden: dinsdag om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek. Voorganger is pastoor J. Grubben. Gelegenheid voor privébiecht is er na afloop van de boeteviering of na afspraak met één van de priesters.

* Kerstconcert. Woensdag vindt om 20.00 in de Sint-Petrusbasiliek het jaarlijkse kerstconcert plaats van het Projectkoor Boxtel onder leiding van Adri Aalbers.

* Kerstviering. Woensdag is er om 19.30 in De Werf een speciale kerstviering voor de Katholieke Vrouwenvereniging Boxtel. Voorganger in deze viering is pastor R. Niessen.

* Vieringen Kerstmis. Voor de opgave van misintenties met Kerstmis in het kort de tijden van alle vieringen. Sint-Petrusbasiliek: kerstavond 17.00 (peuterviering), 19.00 (gezinsviering), 21.00 (jongerenviering) en 23.00 (nachtmis); Eerste Kerstdag 10.30 (hoogmis); Tweede Kerstdag 10.30 (met samenzang). Heilig Hartkerk: kerstavond 19.00 (gezinsviering) en 22.00 (nachtmis); Eerste Kerstdag 10.30 (hoogmis); Tweede Kerstdag geen viering. Nadere informatie wordt bekend gemaakt op een groen blaadje dat komend weekend uit de beide kerken meegenomen kan worden. In Brabants Centrum van 18 december staat het volledige overzicht van de kerstperiode.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Zaterdag 14.30-18.30 kinderclub Komenzie, koetshuis en pastorie Duinendaal. Maandag 09.30: werkgroep Aandacht voor zieken, pastorie Duinendaal. Woensdag 10.00: voorlezen kerstverhaal kinderen onderbouw Angelaschool, Heilig Hartkerk; 20.00 vergadering collectantencollege. Vrijdag 09.45-12.00: voorlezen kerstverhaal kinderen Sint-Petrusschool, Sint-Petrusbasiliek.

SINT-PETRUSBASILIEK

* Eucharistievieringen. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger is pastor R. Niessen. Leden van de MOV-groep geven een toelichting op de adventsactie.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de XVIIe gregoriaanse mis.

* Orgelprogramma. Andriessen, Aria; Andriessen, Intermezzo in G; Rheinberger, Abendfrieden; Bruckner, Prelude.

* Misintenties. ZONDAG 09.00 Jas de Bresser (mgd); Tonny v.d. Besselaar- v.d. Velden (mgd); overl. ouders Piet en Door v. Tongeren- v.d. Biggelaar. 10.30 Piet Lavrijsen (jgt); Hanneke v. Blaricum-Habraken (mgd); Wies Bleeker-Vogelpoel (mgd); Toon Op 't Hoog (mgd); pastoor Herman de Beer; Huub Thiadens en de fam. Van Duijse- Verhaegen; overl. ouders Cees en Doortje Bevers- v.d. Langenberg; Renze de Waal; Jeanette Margretha Baggy.

DINSDAG 19.00 in woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode; voor alle parochianen. 19.00 In de kerk, boeteviering.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

HEILIG HARTKERK

* Eucharistieviering. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor en gilde-eer. Voorganger is pastor R. Niessen. Leden van de MOV-groep lichten de adventsactie toe.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 José v.d. Pasch-Witlox (jgt); Kitty Limberger-Kop (jgt); overl. ouders Hendrik en Marie Stoop-Verstraten (mgd); overl. ouders Van de Loo-v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; voor de levende en overleden leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris; Hans v.d. Pasch; Ljuba Radic.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen

WOENSDAG 09.00 bijzondere intentie.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; voor José v.d. Pasch-Witlox (jgt); fam. Van den Aker.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering.

ZONDAG 09.30 eucharistieviering. De intenties in beide missen zijn voor Ties Spierings, Mien Quinten, Rieke Nouwen v. Weert en Adrinaus Theodorus v. Kasteren.

MAANDAG 19.00 eucharistieviering.

DINSDAG 18.30 rozenkrans. 19.00 eucharistieviering.

WOENSDAG 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG 19.00 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Zegening orgel. In de zondagsmis wordt het gerestaureerde orgel gezegend; om 14.00 is er een concert, iedereen is welkom.

Sint-Lambertus
Gemonde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor overl. ouders Van den Broek en Verbruggen; Nel v. Esch-Versantvoort namens KBO; Wim Schellekens; overl. ouders Schellekens-Steenbakkers; overl. ouders Vermeulen- v. Kuringen; Jos en Jan Schellekens; Janus Vermeulen en overige overl. fam.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 13.30 kerstviering KBO.

PAROCHIEBERICHTEN

* Kinderkerstconcert. Zaterdag 13 december is om 16.00 een kinderkerstconcert in de Sint-Lambertuskerk.

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 18 december om 19.00 komt de Emmausgebedsgroep bijeen in het parochiezaaltje.

* Vieringen december. Donderdag 18 december 13.30 kerstviering KBO. Zaterdag 20 december 18.30 eucharistieviering met gemengd koor in de Sint-Lambertuskerk.

Sint-Willibrordus
Esch

ZONDAG 11.00 eucharistieviering met zang door het Esch' Mannenkoor. Voorganger is pater H. de Visser. Er is Kinderwoorddienst. Intenties: Janske, Frans en Frits van den Aker; Nelly en Ceel Stevens-Verstappen; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie van de Willibrorduskerk. Voorganger is em. pastoor N. Smulders.

PAROCHIEBERICHTEN

* Adventsactie. De opbrengst van de adventsactie is dit jaar voor straatkinderen in Roemenië. De opbrengst van de collecte van zondag 14 december is ook voor deze actie. U kunt uw bijdrage deponeren in de doos achter in de kerk. Meer informatie over deze actie vindt u op het prikbord achter in de kerk en in het Esseblad.

* Verbouwing. Vanwege de verbouwing zijn er in Woonzorgcentrum Sint-Jozef voorlopig geen eucharistievieringen. Er is wel elke maandagmorgen om 10.15 een viering in de sacristie van de kerk.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus in de muur van de pastorie doen. U kunt de intentie ook telefonisch doorgeven, tel. 60 15 65.

* Bereikbaarheid parochie. Parochiesecretariaat Verrijzenisparochie, tel. 67 22 15. Vanwege de zomervakantie worden de openingstijden van het secretariaat aangepast. Van 1 juli tot 1 september is het secretariaat bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00. Voor spoedgevallen krijgt u buiten die tijd een noodnummer te horen van het antwoordapparaat.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot?Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

Protestantse
Gemeente

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. W. van Egmond uit Oisterwijk. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het adventsproject Verderkijkers. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Kerstconcert. Woensdag 17 december kerstconcert van het Projectkoor onder leiding van Adri Aalbers in de Sint-Petrusbasiliek om 20.00. Toegang is gratis.

* Bereikbaarheid. Bereikbaarheid predikant: ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

VRIJDAG 12 DECEMBER

Vrij biljart        13.00

Dansmariekes        18.00

Wereldkoor        19.30

Café De Walnoot        20.00

ZATERDAG 13 DECEMBER

Kerstmarkt Wijkplatform        14.00

ZONDAG 14 DECEMBER

Ruilbeurs        10.00

MAANDAG 15 DECEMBER

Koning Willem I College        08.30

Vergadering KBO        09.30

Pilates        10.00

Biljart De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

KVO Yoga        13.30

Sint-Petrus & Sint-Cecilia        19.30

Bridgecursus Revanche        20.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 16 DECEMBER

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Fotocursus        19.00

Bridge Revanche        19.30

EHBO        19.30

WOENSDAG 17 DECEMBER

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Keuring rijbewijs        09.00

Biljart Rentmeester        13.00

Ouderenorkest Da Capo        13.00

Kienen IVV        13.30

KVO kerstviering        19.30

DONDERDAG 18 DECEMBER

Koning Willem I College        08.30

Biljart Ursulanen        09.00

Pilates        09.30

Fotocursus        10.00

Biljart        13.00

Kerstviering IVV        13.00

Bridge KBO        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Vergadering wijkteam        13.30

Kienen Daphnia        20.00