ESSCHENAREN MET 3-1 TEN ONDER IN NUENEN

Essche Boys weet even niet meer wat winnen is

Het vlaggenschip van vierklasser Essche Boys is zondag na de thuisnederlaag tegen Den Dungen (0-2) een week eerder opnieuw onderuit gegaan. Dit keer was EMK in Nuenen met 3-1 te sterk voor het team van trainer René van der Putten. Luuk van Velthoven zorgde voor het enige doelpunt van de bezoekers.

Essche Boys mocht zondag een paar minuten aan de zege ruiken, maar uiteindelijk was EMK de verdiende winnaar. De gastheren begonnen fel aan het duel en waren in de eerste helft de bovenliggende partij, terwijl Essche Boys zich noodgedwongen beperkte tot verdedigen. De thuisploeg kreeg na ongeveer 35 minuten spelen twee uitstekende kansen om de score te openen, maar in eerste instantie rolde de bal voor het doel door en daarna greep doelman Frits Hermes goed in.

Essche Boys kwam kort na rust bijna op voorsprong, ware het niet dat het schot van Tim van Velthoven naast het doel zeilde. Vervolgens was EMK in de 53e en 58e minuut dicht bij de openingstreffer, maar even zo vaak brachten de Essche verdedigers redding toen sluitpost Hermes al gepasseerd was. De eerste keer trad Jethro van Gerven op als reddende engel en bij de tweede doelpoging voorkwam Bart van der Bruggen een tegentreffer met een knappe sliding.

Het was Essche Boys dat in de 73e minuut onverwacht aan de leiding kwam. Een Nuenense verdediger kopt de bal pardoes voor de voeten van Van Velthoven, die de bal in het EMK-doel schoot: 0-1.

STUNT

Een stunt leek in de maak, maar Essche Boys kwam bedrogen uit. Uiteindelijk werden enkele vrije trappen, allemaal genomen vanaf de rand van het strafschopgebied, de bezoekers fataal. De eerste in de rij werd nog schitterend gestopt door Hermes, maar op de andere twee schoten moest ook de keeper van de gasten het antwoord schuldig blijven. Vlak voor tijd sloeg EMK voor de derde keer toe uit een snelle counter.

Essche Boys speelt zondag 14 december in eigen huis tegen Audacia: aanvang 14.00 uur.

nederlaag tegen sterk OKSV

Koploper Irene uit Gemonde heeft zondagmiddag in het eigen sportpark De Laat de topper in de zesde klasse D tegen de nummer drie OKSV uit Overlangel met 1-2 verloren. Beide ploegen gingen voor de volle winst in de wetenschap dat het verschil vooraf maar drie punten bedroeg.

Irene en OKSV hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht, al had de thuisploeg de beste kansen. Sven Vonk, Nick Vliegenthart en Tjeerd Pijnenburg waren dicht bij de openingstreffer. De Gemondenaren kenden na rust een sterke fase en werden voor hun dadendrang beloond met een fraai doelpunt van Jelle Hoekstra die prachtig scoorde uit de draai: 1-0.

OKSV kwam halverwege het duel op gelijke hoogte toen de bal na een corner vanuit een kluts in het doel van de gastheren rolde: 1-1. Hoekstra had kort voor tijd de winnende goal op zijn voet, maar zijn lob na een verre uittrap van doelman Coen Hermans, ging net naast de verkeerde kant van de paal.

ALLES OF NIETS

OKSV sloeg in blessuretijd wél toe. Een chaotische situatie in het Gemondse strafschopgebied eindigde in een goal voor de gasten, die daarmee toch nog de winst grepen: 1-2. Irene probeerde in de laatste minuut nog langszij te komen, maar de alles-of-niets tactiek had geen succes.

Ondanks het verlies voeren de Gemondenaren nog steeds de ranglijst aan, maar OKSV staat nu in punten gelijk. Hieronder volgen de uitslagen en het programma van de senioren- en jeugdelftallen van Irene.

Handbalvrouwen HCB '92 boeken toch nog forse zege

Het eerste vrouwenteam van HCB '92 heeft Saturnus uit Bladel zondag met 15-8 verslagen. De thuiswedstrijd kwam langzaam op gang.

De tegenpartij wist als eerste de doelvrouw te passeren, maar al snel kwam HCB '92 terug met doelpunten van Inge van Drunen en Nonja van de Langenberg. Mary Swinkels stopte daarnaast een penalty. De ruststand kwam uit op 6-3 voor de thuisploeg.

Nonchalant

Elly Meulendijk luidde de tweede helft in met een doelpunt doordat ze zich volledig vrij wist te spelen op de cirkel. Ook Saturnus scoorde in de tweede helft, maar werd steeds beantwoord door HCB '92. Stuitballetjes van Van Drunen en Miranda van Engelshoven verrasten de doelvrouw van de tegenpartij.

Vervolgens gooide Ellen Persoons na een dreiging de bal beheerst en nonchalant in de juiste hoek. Van de Langenberg besloot de wedstrijd met verve door een bal langs de oren van de keepster in het doel te knallen. Daarmee werd het 15-8.

Komend weekeinde worden alle wedstrijden gespeeld in sporthal De Braken in Boxtel.