DVG-speler Bas van Houtum spurt naar de bal in sportpark De Roode Bleek. (Foto: Hans Verberk).
DVG-speler Bas van Houtum spurt naar de bal in sportpark De Roode Bleek. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Liempdse ploeg gaat als derde de winterstop in

DVG stelt remise pas in slotfase veilig

De voetballers van DVG, die vorige week in de laatste seconden de wedstrijd verloren tegen Juliana Mill, waren zondag uit op revanche. Hoewel DVG het overwicht had in het duel, werd pas in de slotfase een remise veiliggesteld. De wedstrijden tegen SDDL uit Demen eindigde in 1-1.

De Liempdenaren startten goed en creëerden een aantal goede kansen. De juiste aansluiting met de spitsen ontbrak echter. In de zevende minuut belandde een voorzet van Wilco Voets op de lat. Het veldoverwicht van DVG was overduidelijk, het eerste doelpunt viel echter niet vanwege onzuivere assists en goede reddingen van de SDDL-doelman. De tegenstander uit Demen had in de slotfase van de eerste helft nog een goede kans, maar keeper Roland Martens kwam goed uit en behoedde voor een achterstand.

RODE KAART

Na rust voerde DVG de druk op en een goede voorzet van Voets bereikte Bas van Houtum. Zijn kopbal miste echter de goede richting en ging voorlangs. Ook SDDL werd scherper en gevaarlijker, maar ook doelman Martens verloor zijn concentratie niet. Hij tikte een afstandsschot over het doel.

De Liempdenaren gingen wat gehaaster spelen en kwamen uiteindelijk met tien man te staan toen Jeroen Caarls een rode kaart kreeg van de scheidsrechter. Dit zorgde ervoor dat SDDL op voorsprong kwam. Daan Klievink kopte een voorzet binnen.

Het doelpunt was voor DVG het sein om nog aanvallender te spelen. Deze tactiek werd beloond; in de 89e minuut kopte Van Houtum de gelijkmaker binnen. Door deze remise behoudt DVG de aansluiting met de bovenste ploegen Juliana Mill en Nijnsel. Zondag 8 februari begint de ploeg weer aan de tweede helft van de competitie.

FOTO BOVEN: DVG-speler Bas van Houtum spurt naar de bal in sportpark De Roode Bleek. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 6 september

SENIOREN

Uitslagen zondag 7 december

DVG 1 - SDDL 1        1-1

Nulandia 3 - DVG 2        1-0

DVG 3 - Rhode 4        2-2

UDI '19 - DVG 4        3-3

DVG 5 - Mariahout 4        5-1

Blauw Geel 15 - DVG 6        7-1

DVG 7 - Irene 3        3-2

Avesteijn 8 - DVG 8        9-3


Vrouwen: DVG - Ollandia        3-1

Programma zondag 14 december

Avesteijn 4 - DVG        vertr 10.45

Irene 2 - DVG 5        vertr 09.00

DVG 6 - Erp 7        11.00

Ollandia 3 - DVG 7        vertr 10.00

DVG 8 - Avanti '31 10        10.00

Vrouwen: DVG - WEC        10.00

JUNIOREN

Uitslagen zaterdag 6 december

A1: DVG - Volkel        4-2

B1: Rhode - DVG        2-4

C1: Stiphout - DVG        2-1

Programma zaterdag 13 december

B1: DVG - Brandevoort        13.30

B2: Berghem - DVG        vertr 13.30

C1: DVG - FC Engelen        13.00

C2: DVG - Ruwaard        13.00

PUPILLEN

Uitslagen zaterdag 6 december

D2: DVG - VOW        4-1

E1: Rhode - DVG        0-1

E3: DVG - Oirschot        5-3

Programma zaterdag 13 december

D1: Erp - DVG        vertr 10.45

D2: DVG - Helvoirt        11.45

E1: Berghem - DVG        vertr 08.00

ME1: Wilhelm. Boys - DVG        vertr 09.00

E2: DVG - Helvoirt        10.30

E3: DVG - Helvoirt        10.30

E4: DVG - Helvoirt        10.30

F1: Emplina - DVG        vertr 09.30

F2: DVG - Helvoirt        09.30

F3: DVG - Berghem        09.30

F4: DVG - Helvoirt        09.30

F5: DVG - Helvoirt        09.30


Biljarters 't Ivoor pakken maximale score in duel

Driebanders winnen van koploper

In de competitie driebanden groot kwam het eerste team van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor uit tegen koploper Ammerzoden. De Boxtelaren trokken aan het langste eind met een maximale score van dertig punten. Dat ging echter niet tussen slag of stoot.

Leo van de Westelaken won als enige zijn partij met een moyenne van 0,454. De volgende twee partijen tussen driebanders eindigden in een remise. Om dat te bewerkstelligen moest Bernhard Legierse in zijn nabeurt één carambole maken. Hij kwam uit op een moyenne van 0,632. Louis van der Meijden bereikte in zijn partij als eerste de eindstreep, maar zijn tegenstander maakte in de nabeurt de vier benodigde caramboles, waardoor het duel in een remise eindigde. Het moyenne van Van der Meijden was 0,945. Einstand: 30-28.

In de competitie 'driebanden klein' speelde 't Ivoor twee duels. De partij tegen D'n Brouwer eindigde in 28-24 in het voordeel van de tegenstander. Door personele onderbezetting speelde Jos Hoffmans een dubbelpartij. Hij kwam in eerste duels slechts twee caramboles tekort. Zijn tweede partij sloot hij wél winnend af maar verbruikte daarin teveel beurten. Jacques van Loon moest in zijn partij diep buigen voor zijn tegenstander.

Tegen biljartclub NAL uit Heeswijk-Dinther herstelde het team zich. Van Loon was de grote uitblinker met winst en een fraai moyenne van 0,717. Toon Hoffmans trof het niet tegen een ontketende tegenstander, maar bleef goed in het spoor dankzij acht punten. Jos Hoffmans wist wel te winnen en kwam tot een moyenne van 0,222.

ANDER VAATJE

De ploeg van 't Ivoor die uitkomt in de librecompetitie, verloor het duel met 26-22 tegen Haarsteeg. Don van der Wiel verloor zijn partij met een moyenne van 4,50 en slechts vier punten. Theo Verhagen bood in zijn partij wat meer tegenstand, maar kwam uiteindelijk toch tekort met een moyenne van 6,96 en 8 punten. Chris Fasseur redde de eer voor dit team door winst in dertig beurten, met een moyenne van 4,66.

Het derde team blijft koploper in de poule en won met 28-25 van De Hazelaar. Theo van Dongen moest de eer aan zijn tegenstander laten met een moyenne van 2,46 en 8 punten. Jan Meeuwis en Gerard de Beer tapten uit een ander vaatje en wisten hun partij wel te winnen met moyennes van 1,96 en 2,24.

Ook in de dagcompetitie draait het eerste libreteam van 't Ivoor volop mee in de bovenste regionen. Tegen Sonnevanck werd een maximale score van 40 punten behaald. Drie winstpartijen en één remiseduel lagen hieraan ten grondslag. Toon Bevers, Peter Franken en Theo Verhagen wonnen overtuigend hun duel, Henk van Boxmeer was verantwoordelijk voor de remisepartij. Uitblinker was Verhagen met een moyenne van 9,37.

Het tweede team van 't Ivoor komt in dezelfde competitie uit als de eerste ploeg. In tegenstelling tot 't Ivoor 1 moest het team een grote nederlaag incasseren. Frans Klein won als enige van de ploeg zijn partij, met een moyenne van 1,16. Jan Meeuwis, Frans van Esch en Wim van Dijk waren kansloos en behaalden met z'n drieën slechts zeventien punten. Hiermee gaat voorlopig de koppositie verloren.


Krijtje verliest ook tweede duel in librestrijd

BOXTELSE BILJART BOND

Het is biljartvereniging 't Krijtje wederom niet gelukt te winnen in de librestrijd van de Boxtelse Biljart Bond. In de tweede wedstrijd, afgelopen maandag in café Het Geveltje was De Amateur 1 te sterk.


Seniorenbiljart

Uitslagen week 49

Fetsers - Ons Genoegen        35-30

Dè Zie'k Wel Zitte - Samen Sterk        32-37

De Stapelaars - 't Pommeransje        40-31

Le Carambole - Unie Boys        37-35

Ons Vertier - 't Krijtje        37-31

De Treffers - De Poedelaars        35-32

Kloosterboys - De Prutsers        37-32

Op het kleine biljart wonnen Gerard van de Biggelaar en Huub van den Broek elk hun partij met twaalf punten, maar zij konden de nederlaag niet voorkomen.

Dramatisch was de nederlaag van Het Groene Laken 1 bij De Comsche Hoeve 1. Wilma van Schijndel, die twee partijen met twaalf punten wist te winnen, werd één overwinning door de competitieleiding ontnomen wegens niet reglementaire vervanging. Zwaar teleurgesteld leed het team een stevige nederlaag, vooral omdat Henk van Weert en Perry van Weert elk twaalf punten lieten aantekenen. De overige wedstrijden verliepen geruisloos, hoewel de prachtige prestatie van Adrie van de Laak niet onvermeld mag blijven. Met een serie van 36 caramboles scoorde hij in één beurt eenderde van zijn totaal.

Uitslagen tiende ronde

Amateur 1 - 't Krijtje        40 - 34

Comsche Hoeve 1 - Groene Laken 1        44 - 25

Groene Laken 2 - Amateur 2        37 - 44

Comsche Hoeve 3 - Comsche Hoeve 2        40 - 35

Stand na 10 ronden: 1. De Comsche Hoeve 3 360 punten; 2. Het Groene Laken 2 341; 3. De Amateur 2 340.


Tweedehands markt

Vogelvereniging Ons Ideaal houdt zondag 14 december van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehands markt in gemeenschapshuis De Rots. Er staan ruim zeventig kramen met allerlei goederen opgesteld. De entree bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.