TRICOLORES ZAKKEN VAN VIER NAAR ZES

ODC is uitsyndroom nog lang niet kwijt

En wéér verloor ODC een uitwedstrijd. Opnieuw had er meer ingezeten voor de tricolores die vergaten zichzelf te belonen. De Boxtelse ploeg had tegen BVV in 's-Hertogenbosch de betere mogelijkheden maar de thuisploeg had aan één kans voldoende om de wedstrijd te winnen. Een kwartier na rust viel de enige treffer en ODC slaagde er niet meer in om nog langszij te komen. Door deze nederlaag zakt de ploeg van Frank van den Berg van de vierde naar de zesde plaats op de ranglijst van de tweede klasse F met negentien punten uit twaalf wedstrijden.

Het leek een beetje eentonig te worden maar voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen BVV hadden de tricolores zichzelf opnieuw voorgenomen om eindelijk eens op vreemde bodem te gaan winnen. De eerste mogelijkheid was voor BVV, maar doelman Teun van Gestel had na acht minuten weinig moeite met een schot van dichtbij.

ODC kreeg in de eerste helft de betere kansen maar gaf achterin ook mogelijkheden weg omdat de ploeg veel te slordig in de opbouw was. Tot echt doelgevaar leidde dat echter niet.

KOELBLOEDIG

Direct na rust verdween een scherp aangesneden corner van Rob Scholten bijna in één keer in het doel maar de sterk keepende Erik Poelstra van BVV wist de bal nog net weg te boksen. ODC speelde vervolgens vrij aardig maar slaagde er steeds niet in om in de laatste fase de spitsen te bereiken. En als de aanvallers al eens in balbezit kwamen dan gingen ze onderuit op het gladde veld in sportpark De Vliert.

Na een uur spelen gebeurde dat waar de meegereisde ODC-supporters voor vreesden. Bij een snelle Bossche aanval door het midden kwam spits Christoffel de Rouw vrij voor Van Gestel te staan. Hij schoot koelbloedig de 1-0 binnen.

Met nog ruim een halfuur te gaan gingen de tricolores verder naar voren spelen. Dat gebeurde met veel strijd, maar het spel van de Boxtelse ploeg was te onzuiver om het BVV daadwerkelijk moeilijk te maken. Het bleef daardoor bij het ene doelpunt. Gezien het spelbeeld was deze nederlaag helemaal niet nodig geweest. Met een beetje meer geluk had er zelfs gewonnen kunnen worden.

ODC speelt zondag 14 december de laatste competitiewedstrijd voor de winsterstop. In sportpark Molenwijk komt Nooit Gedacht uit Geffen op bezoek.

Dressuur Sint-Martinus

In Udenhout kwamen onlangs bij de derde selectiewedstrijd vijf combinaties uit voor de Boxtelse rijvereniging Sint-Martinus. De uitslagen laten zich als volgt samenvatten.

Klasse D-M2: 1. Carlijn van Oerle/India 209 punten. C-M1: 3. Kim van de Sande/Vick 179. E-L2: 6. Tara Verbeeten/Jeduna HS 196. C-L1: 3. Suus van de Nieuwenhof/Nando 183. C-B: 3. Lieke de Bresser/Misting Wett 195.

De volgende en laatste selectiewedstrijd is op 3 en 4 januari in Boxtel.

Rugbyers Ducks blijven
ongeslagen in competitie

In de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Erasmus deed koploper Ducks/Oysters wat van haar verwacht mocht worden. De rugbyers uit Boxtel/Oisterwijk boekten een overduidelijke overwinning tegen de nummer vier: 0–34.

Ducks was het studententeam uit Rotterdam op alle fronten de baas. De mix van routine en gedreven jonge spelers zorgde bij rust al voor een 0-17 voorsprong was. Ducks controleerde de wedstrijd en had op het zware veld het beste van het spel. Het balbezit via de voorwaartsen werd omgezet in lijnspel waarbij de snelle jongens werden gelanceerd.

Door het modderige veld was het verder vooral werkrugby. Door deze regelmatige overwinning behoudt Ducks de ongeslagen status. Komende zondag wordt in Oisterwijk de laatste wedstrijd voor de korte winterstop gespeeld. Ducks treedt dan aan tegen rugbyclub Eindhoven. De kick off op sportpark Wolfsputten is om 13.00 uur.

Cubs: The hookers - Ducks/Oysters        5-47

Junioren: Haagsche RC - Ducks        110–0

Colts: Castricum/W.Land - Ducks        48–7

Sen.: Erasmus - Ducks/Oysters        0-34

TBM: trainen Oisterwijk        10.30

Cubs: Amstelveen RC - Ducks/Oysters        11.00
Jun.: Oysters/Ducks - Hilversum        12.00

Colts: Ducks/Dukes/RCE - Amstelveense RC