Kinderboerderij Boxtel
weer open voor publiek

Vanwege de landelijke maatregelen rond de uitbraak van vogelgriep in Midden-Nederland was de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel-Oost vorige week een aantal dagen gesloten. Sinds vrijdag is de Kinderboerderij weer open.

De reguliere openingstijden worden gehanteerd. Vanuit het ministerie zijn de maatregelen rondom vogelgriep vorige week versoepeld voor alle kinderboerderijen in Nederland.

De ophokplicht van het pluimvee is echter nog steeds van kracht. Dat geldt ook voor de afschermplicht van kippen, eenden, pauwen en kalkoenen van andere dieren en het publiek. Daarom zijn de weien niet toegankelijk op dit moment. Het konijnenplein is wel open en de dieren binnen zijn weer te bezoeken.

Via Facebook en de website www.kinderboerderijboxtel.nl houdt de Kinderboerderij in Boxtel-Oost bezoekers zo goed mogelijk op de hoogte. De activiteiten die al op de planning stonden, gaan gewoon door. Zo brachten Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gistermiddag een bezoek aan de Kinderboerderij.

Boxtel

Wereldlichtjesdag

Wereldwijd wordt zondag 14 december stilgestaan bij het overlijden van kinderen. In Boxtel organiseren ritueelbegeleider Judith Marechal en haar collega Wendel Leenders uit Vught een intieme viering in de protestantse kerk om stil te staan bij het gemis. Zo klinkt er muziek, worden troostende woorden gesproken en gedichten voorgedragen. Voor elk kind waarvan de nabestaanden aanwezig zijn, wordt een kaars aangestoken.

Iedereen is zondag welkom vanaf 18.30 uur. De viering duurt tot ongeveer 19.45 uur en aansluitend is er gelegenheid om na te praten.