Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Chipknipbetaling stopt bij
parkeermeters centrum Boxtel

Omdat de chipknip, de elektronische portemonnee op de bankpas, met ingang van 1 januari wordt afgeschaft, moet de gemeente Boxtel vóór die tijd haar parkeermeters ombouwen. Dat gebeurt woensdag 17 december op vijf plekken. Andere parkeermeters laat de gemeente ongemoeid; ze raken overbodig als een nieuw systeem met parkeervergunningen van kracht wordt.

De parkeerautomaten aan de Mgr. Bekkerstraat, Dr. Van Helvoortstraat, Markt, Rechterstraat en Prins Hendrikstraat worden zo aangepast dat het straks mogelijk is om met contant geld of via een nieuw digitaal systeem te betalen waarbij gebruik van de pincode overbodig is. ,,Dat systeem heet Dip & Go en is een volledig reguliere bankbetaling die beveiligd is tegen skimming", aldus de gemeente Boxtel. Skimming is betaalpasfraude, waarbij via onrechtmatige wijze betaalkaartgegevens worden bemachtigd en gekopieerd.

Bij de parkeerautomaten aan de Kasteellaan, Molenstraat, Stationsstraat, Prins Bernhardstraat, Breukelsestraat, Fellenoord en Baroniestraat wordt Dip & Go niet geïnstalleerd. Hier kan na aanpassing straks uitsluitend met contant geld betaald worden. Als de invoering van parkeervergunningen in het centrum en de wijk Breukelen volgend jaar doorgaat, dan zijn deze automaten niet meer nodig, redeneert het gemeentebestuur.

VERKEERD SIGNAAL

Oppositiepartij Balans is fel voorstander van afschaffing van betaald parkeren en omschrijft de operatie als een 'verkeerd signaal'. Raadslid Mariëlle van Alphen refereert in een brief aan B. en W. aan oproepen via internet en tijdens recente bijeenkomsten over de lokale detailhandel om betaald parkeren in de ban te doen.

FOTO ONDER: Met ingang van 1 januari is het niet langer mogelijk te betalen met je chipknip. En dus moet ook Boxtel zijn parkeermeters ombouwen.