Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

UITBREIDING 30-KILOMETERZONE BIJ 'DEN EIJNGEL'

Kruispunt Lennisheuvel gaat flink op de schop

Sinds deze week is het kruispunt van de Mijlstraat met de straten Lennisheuvel en Koevoortseweg afgesloten voor verkeer. Er wordt een verkeersremmer aangelegd en de 30-kilometerzone bij de zuidelijke entree van het Boxtelse kerkdorp wordt uitgebreid.

Dinsdagavond stemde de gemeenteraad unaniem in met de verplaatsing van de bordjes die het begin van de bebouwde kom in Lennisheuvel markeren. Dat was nodig om de uitbreiding van de 30-kilometerzone mogelijk te maken. De blauwe bordjes met de naam Lennisheuvel schuiven op naar plek de brugjes over de Heerenbeekloop. Het besluit om de bordjes te verplaatsen, leidde tot 'gejuich' bij het Lennisheuvelse raadslid Peter Manniën.

De verandering bij de zuidelijke entree van kerkdorp heeft alles te maken met een project voor aanleg van nieuwe wandelroutes die onder de naam Nature Experience die door inwoners van Lennisheuvel worden vormgegeven. ,,Een mooi staaltje burgerparticipatie", oordeelde de gemeenteraad dinsdag. Als de weersomstandigheden niet tegenwerken, hoopt aannemer Heijmans nog vóór de kerstdagen de kruising weer te kunnen vrijgeven voor verkeer.

FOTO BOVEN: Het kruispunt bij het monumentale gebouw Den Eijngel (links op de foto) in Lennisheuvel gaat flink op de schop. De aanleg van een zogeheten 'punaise' in het wegdek moet de snelheid van het autoverkeer terugdringen. (Foto: Gerard Schalkx).