Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NIEUWBOUW OP LOCATIE HET SCHILD BIJNA KLAAR

Open dag 'Landduin' trekt veel bekijks

De open dag van nieuwbouwproject Landduin in de wijk Selissenwal trok dinsdagmiddag enkele tientallen belangstellenden. Niet alleen aanstaande huurders, ook omwonenden én personeelsleden van woonstichting Sint-Joseph grepen de kans de energiezuinige woningen van binnen en van buiten te bekijken.

Op deze locatie tussen Het Schild en Van Randerodestraat stonden nog niet zo lang geleden verouderde galerijwoningen. De afgelopen maanden verrezen in recordtempo dertien eengezinswoningen, acht patiowoningen en negen levensloopbestendige woningen met slaapkamer, keuken en sanitair op de begane grond. Hoogwaardig triple glas en extra dikke spouwmuurisolatie van zeventien centimeter zorgen voor een opvallende energiezuinigheid en energielabel A. Twee nieuwe woonerven verbinden het Schild en de Van Randerodestraat. Om de snelle bouwtijd te kunnen realiseren, gebruikte bouwbedrijf Dura Vermeer veel prefab: complete onderdelen, zoals funderingen, wanden en vloeren die kant en klaar uit de fabriek kwamen. Alle woningen op het project Landduin zijn huurwoningen. De eerste huurcontracten werden vorige week getekend, de uitreiking van de eerste sleutel volgt zeer binnenkort. Bijna alle woningen zijn inmiddels vergeven.

FOTO BOVEN: Huurders, nieuwsgierige buurtbewoners en medewerkers van Sint Joseph bekeken dinsdag het nieuwsbouwproject Landduin. (Foto: Peter de Koning).


Vastgoed Moorwijk
daagt Boxtel voor
bestuursrechter

HENK VAN WEERT

De gemeente Boxtel werkt momenteel aan een verweerschrift voor een beroepszaak die door Vastgoed Moorwijk BV is aangespannen bij de Raad van State. Projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel gaat niet akkoord met het besluit van de gemeenteraad om geen bestemmingsplan vast te stellen voor bosgebied Moorwijk.

Het gemeentebestuur ging ervanuit dat de beroepszaak zonder zitting zou worden afgehandeld aangezien Vastgoed Moorwijk BV niet meer zou bestaan. Vorig jaar werd het bedrijf geliquideerd. Het was voor de bestuursrechter in Den Haag eerder dit jaar aanleiding om de gemeente in het gelijk te stellen en een bouwvergunning voor appartementen en villa's nabij 's-Heerenven te weigeren. Een verzoek van Vastgoed Moorwijk om het bestemmingsplan te wijzigen, werd in september om dezelfde reden door de gemeenteraad van tafel geschoven.

Projectontwikkelaar Van Esch c.q. zijn vastgoedbedrijf ging tegen dat raadsbesluit in beroep en de Raad van State oordeelde eind oktober dat er een zitting volgt. De gemeente ging er tot dat moment vanuit dat het bij een administratieve afhandeling zou blijven, maar dat blijkt dus niet het geval.

VEREFFENAAR

Volgens wethouder Peter van de Wiel verandert er 'niet veel' voor Boxtel. Volgens fractievoorzitter Wim van der Zanden van oppositiepartij Balans valt dat nog maar te bezien. Indien een zogeheten vereffenaar is aangewezen voor het geliquideerde Vastgoed Moorwijk is volgens hem sprake van een nieuwe situatie.

Wethouder Van de Wiel bleef het antwoord schuldig op de vraag van Balans of inderdaad een vereffenaar is aangewezen. Toch blijkt uit de uitspraak die de Raad van State op 20 oktober van dit jaar deed, dat wel degelijk een natuurlijke personen als vereffenaar van Vastgoed Moorwijk bekend is.


Opbrengst collecte

Tijdens de collecteweek van het nationaal MS Fonds is in Boxtel en Liempde 4.612 euro opgehaald. Mensen die volgend jaar collectant willen zijn, kunnen contact opnemen via telefoonnummer (010) 59 19 839 of kijken op www.nationaalmsfonds.nl.