Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

SINTLUCAS FLEURT ETALAGES IN BOXTELS CENTRUM OP (4)

Hard werken om de deadline te halen...

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

In aansluiting op de nostalgische kermis van start gaat, heeft de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) in samenwerking met stichting Brabants Centrum een bijzondere etalageroute voor het Boxtelse centrum in petto. Studenten van SintLucas ontwerpen de creaties en zijn deze week aan de slag gegaan. Vanaf vrijdag 12 december zijn de resultaten te zien. De studenten Pien Coppens (19) en Shauni Sonnemans (20) vertellen de komende weken in deze krant over het proces van concepten tot creaties.

Voor Pien stond deze week een presentatie op het programma. Door middel van een korte uitleg vertelde ze aan opdrachtgevers directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum en voorzitter Filipe van den Borne van de OCB over haar modecreatie: een schouderstuk en een ring. ,,Na mijn research kwam ik op de kernwoorden warm, winter en draaien uit. Inmiddels heb ik mijn creatie een naam gegeven: 'Samen in het reuzenrad'. Deze attracties staat al heel lang op kermissen, dus past bij het thema nostalgie. Daarnaast laat ik het seizoen winter terugkomen in mijn creatie door wol te gebruiken", legt Pien uit. De studenten van het SintLucas had geen moeite met de presentatie. ,,Als je achter je product staat, is het niet lastig om er iets over te vertellen."

KLAPPERTJE IN KRANT

Ook de groep die zich bezighoudt met de route, was aanwezig bij de presentatie om meer te weten te komen over de mode-

ontwerpen. ,,Er zaten verrassende creaties tussen, iedereen heeft een andere invulling gegeven aan het onderwerp nostalgische kermis", zegt Shauni. Haar groep heeft inmiddels besloten de plattegrond volgende week, op donderdag 11 december, te publiceren in Brabants Centrum. ,,Eerder werd bekend dat we een 'klappertje' maken, een figuur dat mensen volgende week zelf kunnen vouwen van het krantenpapier. Hierop staan alle Boxtelse winkels waar een creatie in de etalage staat", aldus Shauni.

Het duo geeft aan dat het hard werken is nu de deadline in zicht komt. ,,We zijn gewend om projecten te volgen waarbij je acht weken de tijd hebt om tot een product te komen. Nu duurt het project vier                                                                                                                                

weken. Ik heb dus al eens doorgewerkt tot diep in de nacht om een gedeelte van mijn creatie af te krijgen", lacht Pien. Haar mode-ontwerp is bijna af, nu legt ze zich toe op het aankleden van de pop die in de etalage komt te staan. ,,Ik denk niet aan standaard kledingstukken, maar meer aan het inwikkelen van de pop of iets dergelijks. Hier moet ik nog even over nadenken. In het begin had ik nog geen enkel idee hoe mijn creatie er uit moest komen te zien. Gaandeweg het project kwamen er vanzelf dingen bovendrijven. Dat zal ook gelden voor de aankleding van de mannequin."

De groep van Shauni werkt ondertussen door aan de routekaart. ,,Daarnaast maken we van de route één geheel door stickers op de etalages te plakken die verwijzen naar het klappertje. Het is hard werken, maar we zijn tevreden met het resultaat", zegt Shauni. ,,Mensen moeten volgende week zeker komen kijken. In de etalages zullen niet-alledaagse ontwerpen staan, dus het is zeker de moeite waard."

OP DE FOTO: Pien Coppens toont haar modecreatie die vanaf 12 december in het Boxtelse centrum te bewonderen is. Het ontwerp draagt de titel 'Samen in het reuzenrad'. (Foto: Annelieke van der Linden).

Boxtel

Herdruk Vroomkoning

De herdruk van de bundel Zag je onderweg het koren staan?, met gedichten van Victor Vroomkoning (Walter van de Laar) en illustraties van Ton Verstraten, is vanaf heden, donderdag 4 december af te halen in bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel.

Mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen het best hun verhaal kwijt bij andere mantelzorgers. Zij hebben immers vaak maar een half woord nodig om te begrijpen wat iemand bedoelt.

Donderdag 11 december houdt welzijnsorganisatie ContourdeTwern een ontmoetingsmiddag voor mantelzorgers in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Van 13.45 tot 15.45 uur staat de koffie klaar.