Arno Kolenbrander zingt, net als Charly Luske en Wouter Vink, samen met De Aggemarvanhuisaf Band. Daarnaast treden talentvolle mensen met een beperking op tijdens de concerten in automuseum Classic Park.
Arno Kolenbrander zingt, net als Charly Luske en Wouter Vink, samen met De Aggemarvanhuisaf Band. Daarnaast treden talentvolle mensen met een beperking op tijdens de concerten in automuseum Classic Park. Foto: Henk van Weert

ARNO KOLENBRANDER ZINGT MET AGGEMARVANHUISAF BAND

Remember the Dreams: muziek in Classic Park

De muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band zijn momenteel druk in de weer met de voorbereidingen van de twee galaconcerten die onder de titel Remember the Dreams op 20 en 21 december van stapel lopen in automuseum Classic Park. Vorige week repeteerde zanger Arno Kolenbrander mee; hij is een van de artiesten die belangeloos meewerken aan het concert ten bate van kinderen met traumatische ervaringen.

Naast Kolenbrander treden ook Charley Luske en Wouter Vink, beiden bekend van The Voice of Holland, voor het voetlicht in de congreshal aan de Koppenhoefstraat. ,,Natuurlijk doen we dat belangeloos. De opbrengst gaat naar Dream4Kids, een stichting die zich inzet om kinderen die gebukt gaan onder een ernstige traumatische ervaring, een droomdag te geven. Een mooi doel waar ik me graag voor inzet", vertelde Kolenbrander vorige week tussen de bedrijven door tijdens de repetitie met De Aggemarvanhuisaf Band.

,,Fijn om weer eens met zo'n groot orkest te zingen. Op de feesten en partijen waar ik optreed, staat de muziek meestal op band omdat een muziekgroep bijna niet meer te betalen is." Kolenbrander brak zo'n twintig jaar geleden door als winnaar van de Soundmixshow. ,,Sindsdien is zingen mijn beroep."

Kees Berkelmans, voorzitter van de stichting Vrienden van De Aggemarvanhuisaf Band en initiatiefnemer van Remember the Dreams, benaderde Kolenbrander voor het optreden in Boxtel. Hij zingt 'Iedereen is van de wereld' van Thé Lau én 'Laat je droom bestaan' uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. ,,In de Soundmixshow zong ik ook een musicalsong; dat was eigenlijk niet mijn eigen keuze. Maar het was commercieel het meest interessant, vond de producer destijds...", grinnikt Kolenbrander.

Naast de bekende artiesten komen tijdens Remember the Dreams ook mensen met een beperking in de spotlights te staan. Mensen die over creatieve talenten beschikken, zoals een accordeonist en een rolstoeldanseres. De Aggemarvanhuisaf Band wil hen een onvergetelijk moment van glorie laten beleven en de voorbereidingen daarvan zijn veelbelovend. De muziekkapel wordt voor deze gelegenheid opnieuw uitgebreid met muzikale vrienden uit de regio. Michel Bergman uit Esch schreef diverse arrangementen voor het optreden.

Remember the Dreams begint zaterdag 20 december om 20.00 uur en daags erna om 14.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.rememberthedreams.nl. De opbrengst van de concerten komt volledig ten goede aan Dream4Kids.