mannen behouden aansluiting op top klassement

Teams MEP winnend de winterstop in

Zowel de mannen (1-3) als de vrouwen (0-5) van de Boxtelse hockeyvereniging MEP wonnen zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Door hun overwinning op Sint-Oedenrode houden de hockeyers de top in het vizier en kunnen ze na de winterstop nog meedoen om de prijzen. De vrouwen haalden in Weert het oude niveau van het begin van de competitie en kunnen met een positief gevoel beginnen aan de zaalcompetitie.

Het was mistig en koud in Sint-Oedenrode, maar dat weerhield de thuisploeg er niet van om er vol tegenaan te gaan tegen MEP. De Boxtelse hockeyers hadden technisch gezien het betere spel, maar hadden moeite met het trage zandveld en een hardwerkende tegenstander. Het was een harde maar sportieve wedstrijd zonder kaarten. Bram Langenhuijsen zorgde na een kwartier voor de openingstreffer en Gijs de Wild miste voor open doel.

LASTIG KWARTIER

In de tweede helft nam Sint-Oedenrode meer initiatief, de betere kansen bleven echter voor de Boxtelaren. De attente Menno Messchaert tikte uit de rebound van de corner de 0-2 binnen. De wedstrijd leek gelopen, maar vlak na deze actie van MEP maakte Sint-Oedenrode de aansluitingstreffer. Het werd nog een lastig laatste kwartier voor de Boxtelse ploeg, vooral omdat de tegenstander nog enkele corners kreeg.

Vlak voor tijd maakte De Wild de bevrijdende 1-3. Een mooie opsteker voor een lange winterstop; de competitie wordt in maart hervat.

STAND EERSTE KLASSE MANNEN

Berkel-Enschot        12-26        Venlo        12-16

HCAS        12-25        HOD        12-16

Helmond        12-25        Sint-Oedenrode        12-13

MOP        12-24        Hopbel        12-11

MEP        12-20        Geel Zwart        12-7

EMHC        12-19        Eindhoven        12-2

De vrouwen van MEP speelden zondag in Weert de beste wedstrijd van dit seizoen. Coach Inge Poels lijkt het lek boven water te hebben; ze zag een prachtige wedstrijd met veel mooie acties.

In de eerste helft overklaste MEP de Limburgse vrouwen. Suze Dercksen, Marleen Bordat en Milou Peperkamp zorgden voor een ruime 0-3 ruststand. Na de rust scoorde MEP uit de vele kansen slechts twee keer. Philine Peperkamp en Sofie Rath waren verantwoordelijk voor de 0-5. Keepster Amber Kools hield knap de nul. De hockeysters zijn het winnen dus toch niet verleerd. Coach Poelmans hoopt dit winnend concept in maart te vervolgen.

STAND EERSTE KLASSE VROUWEN

Zwart Wit        12-33        Concordia        12-14

Venlo        12-28        Weert        12-13

Helmond        12-26        Hopbel        12-10

Sint-Oedenrode        12-25        Basko        12-8

MEP        12-19        Geldrop        12-7

Son        12-16        Heeze        12-5


Taverbo/Sabo sluit tafeltennisseizoen in stijl af

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo bleef ook in de laatste wedstrijd van het seizoen ongeslagen. Een 7-3 overwinning op Never Despair betekende de tiende zege in evenzoveel wedstrijden. In navolging van het vaandelteam kroonden ook Heren 3 en Jeugd 4 zich dit weekend tot kampioen. Jeugd 1 en 3 liepen op de laatste speeldag de titel net mis.

Hoewel de titel in de eerste klasse vorige week al was veiliggesteld, ging Taverbo/Sabo er in eigen huis tegen Never Despair nog een keer voor staan, resulterend in een ruime overwinning. Teun Vlaminckx won al zijn partijen, Michel Sperling was tweemaal succesvol en Erik Mangnus voegde een punt toe aan het totaal. Sperling en Mangnus triomfeerden tezamen ook in het dubbelspel.

Het derde seniorenteam, bestaande uit Willem de Koning, Kevin van de Veerdonk, Inge Kraan, Sietz van der Aa en Gijs van de Wetering, voerde gedurende het seizoen lange tijd een felle strijd met het Geldropse Unicum. Nadat deze ploeg in de zevende speelronde met 9-1 was afgedroogd, leek het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd ook JCV niet gespaard door de Boxtelaren: 9-1. De titel in de derde klasse én de bijbehorende promotie naar de tweede klasse waren hiermee een feit.

Bij de jeugd waren nog drie teams in de race voor het kampioenschap. Uiteindelijk slaagde alleen Taverbo/Sabo 4 erin om haar kans te verzilveren. Rick van der Schoot, Lars Strik, Nienke Strik en Janno Vos wonnen in de tweede klasse Starters met 10-0 van Een en Twintig en dat bleek net voldoende om de concurrenten Never Despair en Waalwijk voor te blijven.