Marieke van Esch opende gisteren de deuren van The Read Shop in Boxtel. Ook haar partner Richard van Roosmalen is regelmatig in de zaak te vinden. (Foto: Peter de Koning).
Marieke van Esch opende gisteren de deuren van The Read Shop in Boxtel. Ook haar partner Richard van Roosmalen is regelmatig in de zaak te vinden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Read Shop aan

Stationsstraat

is weer open

The Read Shop in het centrum van Boxtel heropende gisteren haar deuren. Nadat Wim Beekink en zijn zus Chris besloten te stoppen als uitbaters van de tabakspeciaalzaak en kantoorboekhandel aan de Stationsstraat, wierp Marieke van Esch uit Schijndel zich op als de nieuwe eigenaar. Een maand na sluiting van de winkel ging deze gisterochtend weer open.

Van Esch runt samen met haar vader Piet al ruim twaalf jaar The Read Shop in Sint-Michielsgestel. Na negen jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, is ze sinds vijf jaar fulltime in de winkel te vinden. Van Esch werd door het hoofdkantoor benaderd met de mededeling dat de Boxtelse vestiging van The Read Shop beschikbaar was. ,,Het is een mooie en ruime winkel op een goede locatie. Ook is er veel aanloop, dus ik heb niet lang getwijfeld over de overname", zegt de onderneemster trots.

In de winkel kunnen klanten terecht voor kantoorartikelen, cadeautjes, snoep, boeken en tijdschriften. De hoeveelheid snoepbakken is verminderd, maar het aantal cadeauartikelen is weer uitgebreid. Van Esch: ,,Ik moet nog ontdekken waar de meeste vraag naar is en zal daar uiteraard het aanbod op aanpassen. Ik begreep al van de vroegere eigenaars dat de snoepjes fireballs heel populair zijn. Die moeten dus zeker terugkeren."

Vanwege haar jarenlange ervaring in het onderwijs, zijn leesboeken voor Van Esch erg belangrijk. Ze kijkt er dan ook naar uit om veel kinderboeken in het assortiment op te nemen. ,,Dat is wel afhankelijk van de beschikbare ruimte, maar leesartikelen zullen er hier genoeg te vinden zijn", belooft ze.