LASTIG DUEL VOOR BASKETBALPLOEG

Pijnlijke nederlaag voor
JRC in 's-Hertogenbosch

De basketballers van de Boxtelse vereniging JRC reisden zaterdag af naar 's-Hertogenbosch voor een wedstrijd tegen EBBC. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is groot. Waar Boxtel gedeeld eerste stond, pakte de Bossche ploeg vorige week pas de tweede overwinning van het seizoen. Tegen JRC werd de derde zege behaald; het duel eindigde in 53-49 voor EBBC.

JRC begon verdedigend vrij aardig en hield de ploeg uit Den Bosch weg van de basket. Afrondend was de Boxtelse ploeg echter zwak. EBBC zette er weinig tegenover, waardoor JRC toch een voorsprong kon pakken halverwege kwart één (4-8). EBBC hield JRC met fouten weg van de basket, maar de ploeg rondde echter vier van negen vrije worpen af, waardoor het team het eerste kwart met een voorsprong van 16-14 afsloot.

JRC had de verdediging op orde, alhoewel er hier en daar te makkelijk ruimte werd weggeven Daarnaast kwam de ploeg amper tot scoren. Het gevolg was slechts vier veldscores in kwart twee. EBBC scoorde wederom veertien punten, waardoor de teams de rust ingingen met een 28-28 tussenstand.

MOMENTUM

De hoop op een goede afloop bleef bij de JRC-basketballers bestaan, omdat ondanks het lage niveau van de eerste helft er nog altijd een gelijke stand op het bord stond. Andrew van Loon van EBBC gooide in twee minuten negen punten binnen en zorgde voor geloof bij de gastheren. Ineens stond een 39-32 score op het bord. EBBC had echter niet de macht om het momentum door te trekken en verzamelde ook in het derde kwart veertien punten.

Bij Boxtel werd op dat moment de ondergrens bereikt. De basketballers haalden tien schamele punten binnen, waardoor EBBC op een voorsprong van 42-38 kwam. Het vierde kwart liep JRC achter de feiten aan. De ploeg probeerde te knokken, maar er zat te weinig overtuiging in.

Drie scores van Coen van der Meijden, waarbij de ballen pas na drie of vier kansen in de basket werden getipt, waren typerend voor het spel van Boxtel. Ondanks dat het spel niet beter werd, kwam JRC toch nog langszij en pakt het team een kleine twee minuten voor tijd ook nog eens de leiding met één punt voorsprong: 47-48.

De basketballers misten vervolgens een open kans en EBBC maakte gelijk via een vrije worp. De Boxtelse ploeg werd twee keer foutief afgestopt, maar benutte slechts een van de vier vrije worpen. Balverlies zorgde ervoor dat EBBC tweemaal kon scoren.

De tegenstander liep een punt uit, terwijl JRC in de laatste minuut nog twee kansen miste en overtredingen moest maken om weer in balbezit te komen. De ploeg uit 's-Hertogenbosch benutte de kansen, waarna Boxtel niet meer tot scoren kwam: 53-49.