Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TREN VERBRUGGEN (4) UIT BOXTEL WINT HOOFDPRIJS PIETENPAD

400 kinderen schieten de Sint te hulp

SINT051214. Sinterklaas heeft eindelijk de code van zijn iBoek terug, waardoor hij toch op tijd weet waar alle kinderen wonen en wat voor cadeaus ze dit jaar op hun verlanglijstje hebben staan. Na de Boxtel intocht van de goedheiligman konden kinderen de Sint helpen door de code van zijn iBoek op te sporen. Meer dan vierhonderd kinderen wisten de code te ontcijferen en Tren Verbruggen nam gisteren de hoofdprijs in ontvangst: een mini iPad.

In tien etalages van winkels in het Boxtelse centrum hingen de voorbije weken raadsels en rekensommen. Om achter de code van het iBoek van de Sint te komen, moesten kinderen de opdrachten in de etalages maken.

Marieke Maas van Beleef Boxtel liet gisteren weten dat meer dan vierhonderd kinderen het formulier met de juiste code hebben ingeleverd. ,,We houden voor de eerste keer een Pietenpad en ik kan nu al zeggen dat de kinderen Sinterklaas volgend jaar vast ook weer mogen helpen."

Gerrit de Jong van stichting Boxtel Vooruit onderstreepte dit. ,,We proberen altijd samen te werken met andere partijen om evenementen tot een succes te maken. Dat is met het Pietenpad zeker gelukt."

De vierjarige Tren Verbruggen nam na de intocht samen met zijn ouders en twee andere gezinnen deel aan het Pietenpad. ,,Het was een regenachtige dag, maar voor de kinderen maakt dat niet uit", zegt moeder Wanda. Ze werd dinsdagmiddag gebeld met de mededeling dat haar zoon de mini iPad had gewonnen.

VERLANGLIJSTJE

Ook Tren was erg blij met zijn nieuwe tablet, die hij ontving uit handen van eigenaresse Suzanne Schuurmans van telecomwinkel Ring & Go. De vierjarige jongen had het apparaat echter niet op zijn verlanglijstje staan. ,,Ik heb maar twee cadeaus gevraagd aan Sinterklaas: een Blade Helikopter en een speelgoedschip." iPiet zou komen, maar sinds de code van het iBoek is ontcijferd, is hij druk met het bestellen van cadeaus.


Pietenorkest
vermaakt jeugd
in Oosterhof

Er waren zaterdag heel wat Zwarte Pieten in Boxtel te vinden. In het centrum hielp een aantal pieten de kinderen om de juiste code van het iBoek van Sinterklaas te ontcijferen door hen te wijzen naar de juiste etalages. In winkelcentrum Oosterhof vermaakte een Zwarte Pieten-orkest de jeugd...

De Pietenband bestond uit blazers en slagwerkers, zij lieten zaterdagochtend allerlei bekende Sinterklaasliedjes horen. Een half uur later maakte de goedheiligman uit Spanje zijn opwachting. Hij nam uitgebreid de tijd voor alle bezoekers.
Kinderen smullen van strooigoed van de pieten en met Sinterklaas én de leden van de Pietenband op de foto gaan in het winkelcentrum in Boxtel-Oost. (Foto: Peter de Koning)

FOTO BOVEN: Tren Verbruggen (links) ontvangt een mini iPad van eigenaresse Suzanne Schuurmans van Ring & Go. Hij was één van de vierhonderd deelnemers aan het Pietenpad en won de hoofdprijs. (Foto: Albert Stolwijk).


Kijkdozen maken

bij brede school

Wilgenbroek

Bij de brede school Wilgenbroek kunnen basisschoolleerlingen woensdag 10 december kijkdozen maken waarin een kerststal te zien is. De dozen worden tentoongesteld in museum MuBo. Hier start zaterdag 13 december een tentoonstelling van allerlei verschillende kerststallen.

Het maken van de kijkdozen vindt 10 december plaats van 13.30 tot 15.00 uur in de aula van de brede school, kinderen kunnen gebruik maken van allerlei materialen. De tentoonstelling met kerststallen is te bezichten op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur in MuBo aan de Baroniestraat 18 te Boxtel.

Afbeelding