Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Marleen en Noëlle?

De rubriek What's Up richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Deze week zijn Marleen Peeters en Noëlle Habraken aan het woord. De vriendinnen spelen samen voetbal bij LBC MB1, een gecombineerd jeugdteam van LSV en de Oirschotse voetbalvereniging De Bocht '80. Afgelopen zaterdag werden ze kampioen van de eerste klasse door te winnen van RKSV Heeze.

Wie zijn jullie? ,,Ik ben Marleen Peeters, ben 15 jaar oud, zit samen met Noëlle in derde klas van het atheneum én we voetballen samen bij LSV en De Bocht." Noëlle: Ik ben een jaar jonger en voetbalde eerst bij LBC E, toen een jaartje bij ODC en nu weer bij LSV."

Jullie zijn dikke vriendinnen? Noëlle stellig: ,,Ja, ook buiten het voetbal!"

Hoe lang voetballen jullie al? Marleen: ,,Ik voetbal sinds mijn zesde, eerst bij ODC. Zelf speel ik in de spits, terwijl Noëlle op de positie rechtsvoor staat."

Jullie zijn najaarskampioen geworden, was dat spannend? Marleen: ,,Ja, als we wonnen zouden we kampioen worden, maar de andere teams hadden ook nog kans op de titel. Het was een héle spannende wedstrijd en we hebben met 1-0 gewonnen. En ik heb het winnende doelpunt gemaakt!"

Marleen, je bent topscorer, hoe voelt dat? ,,Erg goed, het is mijn eerste seizoen hier en het is fijn om belangrijk te zijn voor het team". Noëlle is beslist niet jaloers en noemt haar vriendin 'superspits'. Noëlle: ,, Dat is ze en dat weet iedereen."

Willen jullie later bij het Nederlands vrouwenelftal? Marleen: ,,Het liefst wel, dat is mijn doel en ik ga er héél hard voor werken.Lukt dat niet, dan wil ik naar de politieacademie." Noëlle wil ook best profvoetballer worden, maar is er nog niet helemaal zeker van: ,,Dat wil iedereen" , zegt ze nuchter.

FOTO RECHTS: Noëlle Habraken (links) en Marleen Peeters werden zaterdag kampioen met hun team LBC MB1, een combinatie van voetballers van LSV uit Lennisheuvel en De Bocht '80 uit Oirschot. (Foto: Geert Peeters).