Sinterklaas arriveerde vanochtend op een antiek trekker bij basisschool De Oversteek in Liempde. De rode mantel van de goedheiligman raakte verstrikt in het landbouwvoertuig. (Foto: Albert Stolwijk).
Sinterklaas arriveerde vanochtend op een antiek trekker bij basisschool De Oversteek in Liempde. De rode mantel van de goedheiligman raakte verstrikt in het landbouwvoertuig. (Foto: Albert Stolwijk).

Landgoed Velder

gastheer voor

christelijk festival

Op landgoed Velder in Liempde wordt in augustus een nieuw christelijk festival gehouden. Nadat eerder het Xnoizz Flevo Festival en Flavor Festival te vinden waren op Velder, wordt in de zomer van 2015 het evenement Graceland gehouden.

Onder de naam Graceland wordt van 14 tot en met 16 augustus 2015 een evenement georganiseerd. Christelijke sprekers, kunstenaars en diverse bands betreden hierbij het podium.

Van 2000 tot 2007 was op Velder jaarlijks het Xnoizz Flevo Festival te vinden, een evenement speciaal voor christelijke jongeren. In 2013 kreeg dit een vervolg onder de naam Flavor Festival. Dit jaar ging dat evenement niet door vanwege een gebrek aan sponsors. De organisatie van Graceland presenteert binnenkort haar plannen en ook de ticketverkoop gaat op korte termijn van start.

Liempde

Kribkesroute

Aan de jaarlijkse kribkesroute in Liempde is een speurtocht toegevoegd. Van 12 december tot 6 januari kunnen deelnemers al wandelend de speurtocht maken. Op de eerste dag vindt ook de officiƫle ontsteking van Liemt in Licht plaats. De tocht voert de deelnemers naast alle verlichte kerststallen ook langs panden van ondernemers, waar letters in de etalage staan. Met alle letters samen, kan een zin worden gevormd die kan worden ingevuld op een antwoordkaart. Wie de goede heeft, maakt kans op een prijs.

Dansen in De Punder

Gasterij De Punder houdt zaterdag 6 december vanaf 20.00 uur een dansavond. Bezoekers kunnen zich uitleven op muziek van vroeger en nu, waarbij tal van stijlen de revue passeren. De entree bedraagt 2,50 euro inclusief hapjes. De zaal opent om 19.00 uur.