Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Koffieactie in boxtel succesvol afgerond

'Pilot voor samenwerking in centrum'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Gedurende vijf zaterdagen werd in het Boxtelse centrum een koffieactie gehouden. Op deze dagen kreeg het winkelend publiek bij iedere besteding van twintig euro een coupon voor gratis koffie met gebak. De actie - gelanceerd door Cor Molenaar - werd zaterdag voor het laatst gehouden en de reacties zijn overwegend positief. Wel is duidelijk dat de horeca weinig winst maakte.

,,Voor ons was er geen financieel gewin. Dat is jammer, maar niet zo erg. Het ging er uiteindelijk om dat de ondernemers in het centrum samen iets deden om meer klandizie te trekken", zegt Mark van de Moosdijk van café Markzicht. Het idee was dat klanten na inlevering van hun coupon bij de horecazaken nog een tweede kop koffie zouden bestellen waar dan wél voor betaald zou worden. Van de Moosdijk: ,,Dat gebeurde echter niet, dus dat viel voor enkele ondernemers wel tegen."

Voorzitter Richard Strik van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Boxtel-Liempde onderschrijft deze mening. Momenteel wordt de actie nog geëvalueerd, maar Strik denkt dat er in totaal ruim duizend bonnen zijn ingeleverd. ,,Vooral de eerste twee zaterdagen was het een groot succes", stelt Strik. ,,Het was een mooie actie voor onze klanten, maar we moeten het wél zien als pilot. Veel winst hebben de horeca-ondernemers er niet op gemaakt. Dat is jammer, maar het doel was uiteindelijk om de samenwerking te verbeteren en wat dat betreft is de koffie-actie zeker geslaagd. Het aantal deelnemers was met 54 winkeliers en 14 horecazaken hartstikke goed."

Voorzitter Filipe van den Borne van Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) toonde zich deze week ook positief over het verloop van de koffie-actie. ,,Winkelend publiek heeft de meerwaarde ongetwijfeld gezien. Het is zaak om nu te kijken hoe we dit initiatief verder door kunnen ontwikkelen." Van den Borne erkent dat er weinig economische winst is geweest, maar zegt dat het daar ook niet om te doen was. ,,Het ging om de belevingswaarde voor de klant, als een soort extra service. Daarin zijn we zeker geslaagd", zegt hij. ,,We zitten in het centrum in een fase waarin ideeën en acties worden uitgeprobeerd. Sommige slagen, andere wat minder. Maar de koffieactie zien we zeker als geslaagd."


Nieuwe techniek
haarverlenging
bij Hoepelman

Annemieke Schuurmans van Hoepelman Kappers aan de Van Beekstraat in Boxtel heeft samen met haar medewerkster Wieske onlangs de opleiding GL Apps afgerond. Ze hebben zich de techniek eigen gemaakt om op eenvoudige manier haar te verlengen of te verdikken.

,,Deze nieuwe techniek is ook geschikt voor kleuraccenten, lengtecorrectie of om dunnere plekken op te vullen. In tegenstelling tot de klassieke extensions werkt GL Apps zonder warmte, sonar of lijm. Ook qua tijd is het een stuk prettiger want je hebt al tussen de twintig tot veertig minuten een totale verandering", vertelt Schuurmans.

De techniek biedt volgens de kapster nóg een voordeel: ,,Na zes tot acht weken kunnen we de apps verwijderen en herplaatsen, zodat je nooit met een lelijke uitgroei loopt. En daarnaast zijn de GL apps meerdere keren te gebruiken mits goed onderhoud plaatsvindt. Je kunt gewoon föhnen of stijlen."