Het bestuur van Scouting Boxtel (van links naar rechts): Mario de Keijzer, Olga Kea, Janneke Greunsven, Annemarie Hulsen en Astrid van Overbeek.
Het bestuur van Scouting Boxtel (van links naar rechts): Mario de Keijzer, Olga Kea, Janneke Greunsven, Annemarie Hulsen en Astrid van Overbeek. Foto:

MARIO DE KEIJZER NIEUWE VOORZITTER

Scoutingbestuur weer voltallig

Scouting Boxtel heeft onlangs twee nieuwe bestuursleden benoemd en verwelkomd. Mario de Keijzer is sinds eind november actief als voorzitter en Astrid van Overbeek neemt de functie van algemeen bestuurslid op zich. Met de komst van het duo is er weer een voltallig bestuur bij de Boxtelse scouting.

De Keijzer nam het afgelopen halfjaar al een kijkje in de keuken van Scouting Boxtel. Tijdens de groepsraad gaf hij aan enthousiast en verrast te zijn door de hoeveelheid vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een ander. ,,Scouting is een maatschappelijk verantwoorde organisatie die in mijn ogen een wezenlijke bijdrage levert aan onze samenleving. Je kunt jongeren met elkaar in contact laten komen en ervaringen laten delen waardoor ze zelf kunnen groeien."

Van Overbeek is al ruim twintig jaar actief voor Scouting Boxtel. Ze besloot afgelopen zomer dat het tijd was om haar huidige functies, namelijk staflid, teamleidster en penningmeester van de welpen, over te dragen. Wel wilde ze graag actief blijven voor de vereniging en heeft besloten om dit door middel van een bestuursfunctie in te kleden.


Rugbyers Ducks overklassen
Bokkenrijders Roermond

In de thuiswedstrijd tegen Bokkenrijders deed het combinatieteam van de Boxtelse Ducks en Oysters uit Oisterwijk wat er van hen verwacht werd: volle winst in huis houden tegen de laagvlieger uit Roermond: 26-5.

In de eerste helft nam Ducks/Oysters meteen een voorsprong met 14-5. Door hun zware voorwaarsten bleken de Limburgers een stugge tegenstander. Na een goede actie van Pim van Esch kon Michiel Driessen de eerste try drukken. Beide teams scoorden voor rust nóg een keer. Na de rust hield Ducks/Oysters de controle over de wedstrijd en scoorden nog twee tries. Deze keer geen monsterscore, maar wél de winstpunten weer binnen.

Uitslagen zaterdag 29 november

Cubs: Ducks/O. – 't Gooi Naarden 7-36

Jun.: Ducks/O. - RCC Roosendaal        12-47

Uitslagen zondag 30 november

Colts: Rotterdam - Ducks/R/D 1        38-17

Sen.: Ducks/O. - Bokkenrijders        26-5

Programma zaterdag 6 december

Cubs: The Hookers - Ducks/O.        11.00

Jun.: Haagsche RC - Ducks/O.        12.00

Programma zondag 7 december

Colts: Waterland - Ducks/D/R1        14.00

Colts: Haagsche RC - Ducks/D/R2        14.00

Sen.: Erasmus - Ducks/O.        13.00


Kaderteam Liempde verliest

eerste duel in bekertoernooi

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/Regiobank heeft de eerste wedstrijd van het landelijke bekertoernooi verloren met 6-2 van Apollo in Maarssen.

Alleen Leo van Hastenberg trok in zijn partij aan het langste eind en scoorde 110 caramboles in vijftien beurten. Piet Leermakers gaf de partij uit handen en strandde op 12 caramboles. Harm van de Laar en Ton Rovers waren kansloos. Om door te kunnen gaan, moet de thuiswedstrijd tegen Apollo met minimaal 7-1 worden gewonnen.

Overige uitslagen: BBG - Wapen van Liempde 1 27-26; Wapen van Liempde 2 - NGTR 30-25; Wapen van Liempde 4 - De Hazelaar 28-27.


LSV schiet tekort tegen WSJ

Zondag kwam LSV duidelijk tekort tegen medekoploper WSJ. In Lennisheuvel werd de ploeg met 1-4 verslagen.

Ondanks de lage klassering en - vooral de laatste weken - verliespartijen, overheerst bij LSV de mening op de goede weg te zijn. De ploeg werd zondag op eigen veld niet helemaal weggespeeld en lijkt een vastere vorm te krijgen. Ook zijn de mannen beter op elkaar ingespeeld dan in het begin van de competitie.

ONDERSTE REGIONEN

De komende weken staan wedstrijden op het programma tegen ploegen die net als LSV in de onderste regionen van de ranglijst verblijven.

SENIOREN

Uitslagen zondag 30 november

LSV 1 - WSJ 1        1-4

LSV 2 - Zwaluw VFC 5        3-1

BMC 9 - LSV 3        2-5

Vrouwen: LSV - SPV        0-6

Programma zondag 7 december

Molenschot 1 - LSV 1        14.30

LSV 2 - Wodan 7        11.00

Zwaluw VFC 8 - LSV 3        11.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 29 november

A1: LBC - Reusel Sport        2-2

D1: Oirschot V. - LBC        2-0

F1: LBC - Waalre        2-1

MB1: LBC - RKSV Heeze        1-0

Programma zaterdag 6 december

A1: LBC - ST Netersel/Casteren        13.30

C1: LBC - SBC        12.30

D1: LBC - Oirschot V.        11.00

E1: LBC - SBC        11.00

MB1: LBC - RPC        11.30

MC1: GSBW - LBC        10.45

FOTO LINKS: WSJ was zondag te sterk voor LSV. In Lennisheuvel werd het 1-4. (Foto: Hans Verberk).