Manege De Rekkendonken stond zondag volledig in het teken van het Sinterklaasfeest. Verschillende Zwarte Pieten gaven een demonstratie en Amerigo, het paard van Sinterklaas, kwam op bezoek. (Foto: Albert Stolwijk).
Manege De Rekkendonken stond zondag volledig in het teken van het Sinterklaasfeest. Verschillende Zwarte Pieten gaven een demonstratie en Amerigo, het paard van Sinterklaas, kwam op bezoek. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Demonstratie ruiter- en turnpietjes

'Amerigo' op bezoek
bij De Rekkendonken

Voor de mensen die zondag naar manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat in Liempde kwamen, stonden allerlei verrassingen op het programma. Verschillende Zwarte Pietjes, met of zonder paard, lieten allerlei kunstjes zien. Klap op de vuurpijl was het bezoek van Amerigo, het paard van Sinterklaas.

Rinke Steur van De Rekkendonken laat weten dat de Liempdse manege vroeger uitgebreid stilstond bij allerlei feestdagen, zoals Sinterklaas. ,,Het leek ons een goed idee deze traditie weer nieuw leven in te blazen." Bezoekers waren zondag welkom bij de binnenbak in de manege om naar een bijzondere demonstratie te kijken die geheel in het teken stond van het Sinterklaasfeest.

vol gas

De opvoering startte met een optreden van een artiest die allerlei stunts op een fiets toonde aan het publiek. Zeven turnpietjes lieten vervolgens allerlei acrobatische kunsten en een dansje zien. Daarna kwamen vier jonge ruiterpietjes de ring in die rustig begonnen, maar daarna 'vol gas' door de binnenbak reden. Ook werden verschillende hindernissen, normaal gebruikt voor springwedstrijden, genomen.

De goedheiligman kon vanwege drukte niet naar De Rekkendonken komen, maar stuurde een Zwarte Piet met schimmel Amerigo naar Liempde.

Het witte paard maakte een ronde langs het publiek en moest regelmatig stilstaan voor foto's of omdat kinderen hem wilden aaien. ,,En na afloop liet Amerigo zien heel wat in zijn mars te hebben door op hoge snelheid door De Rekkendonken te draven", vertelt Steur. Alle Zwarte Pieten die deelnamen aan het optreden, hadden de afgeloopen weken goed geoefend bij De Rekkendonken.

VOLGEND JAAR

Voor alle bezoekers lag na afloop een verrassing klaar: een zakje met pepernoten en snoepjes. ,,Ik schat dat ongeveer 250 mensen aanwezig waren bij de demonstratie. Hoewel het heel wat geregel was om de Zwarte Pieten naar Liempde te halen, hopen we dat ze volgend jaar weer naar De Rekkendonken komen voor een bijzonder optreden. We vonden het voor herhaling vatbaar en hopen dat de bezoekers dat ook vonden. Het is leuk om het Sinterklaasfeest met een demonstratie in de manege én met de bezoekers te vieren", aldus Steur.