Liempdse hockeyers doorbreken reeks nederlagen

Waalre geen partij voor HCL-vrouwen

Voor de vrouwen van hockeyclub Liempde (HCL) stond zondag een wedstrijd tegen DVS uit Waalre op het programma, een oude bekende van de Liempdse hockeysters. De ploeg won het duel winnend af: 3-1. Ook de HCL-mannen kwamen een periode van puntenverlies weer te boven; zij sloten hun thuiswedstrijd tegen Peel en Maas met een 5-0 overwinning af.

Na een geconcentreerde voorbereiding lieten de Liempdse hockeysters zich van hun beste kant zien. Vele minuten werden op de helft van de tegenstander uit Waalre doorgebracht, waarna Hilde van Acht in een fraai opgezette aanval Jaimy Diender in de cirkel wist te bereiken. De spits speelde zichzelf vrij en rondde koelbloedig af: 1-0. Na dit doelpunt liet HCL slordiger spel zien, maar ook DVS was voor rust ongevaarlijk.

FRAAI HOCKEY

Ook na de thee konden de vrouwen hun goede spel van het begin van de eerste helft niet evenaren. De tegenstander uit Waalre profiteerde hiervan en scoorde, na wat verdedigende fouten van HCL, de gelijkmaker. De Liempdse hockeysters lieten het er niet bij zitten en enkele momenten later wist Jonne van de Meulengraaf een strafcorner te versieren. Moniek Saris pushte de bal over de liggende keeper, waardoor de Liempdse ploeg weer op voorsprong kwam.

Vervolgens zetten de vrouwen alles op alles om de drie punten in Liempde te houden. Het team liet bij vlagen fraai hockey zien. Ook keepster Suzan van der Steen toonde aan dat haar concentratie ijzersterk is door een paar counters van DVS onschadelijk te maken. Als beloning voor het harde werken tikte Alina Bekkers in de slotfase een hard schot van Van de Meulengraaf in de hoek van het doel: 3-1.

SNOEIHARD

Na de overwinning van de HCL-vrouwen was het de beurt aan de Liempdse mannenploeg. HCL startte sterk aan de wedstrijd tegen Peel en Maas en kreeg binnen een minuut een strafcorner mee. Noud van der Heijden scoorde het eerste doelpunt door de bal snoeihard in de goal te slepen. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Aanvoerder Nick van der Eerden speelde de bal naar Alex van der Zwan, die koelbloedig afrondde: 2-0. Voor rust wist de ploeg uit Liempde nog twee keer te scoren. Zo schreef Van der Zwan zijn tweede doelpunt op zijn naam.

Na de rust werd al snel de vijfde en laatste goal van de wedstrijd gemaakt. Jan van der Heijden zorgde dat de bal bij Tom Schuyt uitkwam. De spits verraste zijn verdediger en verschalkte vervolgens de keeper. De HCL-mannen zetten nog aan voor meer doelpunten, maar het duel eindigde in 5-0.

Voordat het Liempdse vrouwen- en mannenteam starten met zaalhockey, worden zondag 7 december nog inhaalwedstrijden gespeeld. De hockeysters spelen om 12.30 uur een thuiswedstrijd tegen Bakel, terwijl de mannenploeg om 14.30 uur in het sportpark aan de Hogenbergseweg aantreedt tegen Apeliotes uit Nijmegen.

FOTO BOVEN: De Liempdse hockeyvrouwen sloten hun laatste officiƫle competitieduel winnend af tegen DVS uit Waalre: 3-1. Ook de mannen van HCL zegevierden die dag in het sportpark aan de Hogenbergseweg. Zondag 7 december staat voor beide ploegen nog een inhaalwedstrijd op het programma. (Foto: Hans Verberk).

Dommelruiters

actief in sprong

en dressuur

Leden van paardensportvereniging De Dommelruiters uit Liempde waren afgelopen weekeinde actief tijdens selectiewedstrijden voor dressuur en springen in Den Dungen en Berlicum.

Luuk van de Sande startte op het springconcours in Berlicum voortvarend met zijn pony Paddington in de klasse A/B maar na een val werd hij uit de wedstrijd gehaald. Daan van de Sande sprong met Reekamp's Silvano in de klasse D/B. Het duo behaalde na een foutloze rit en een balk in de barrage een tweede prijs met 73 stijlpunten.

In Den Dungen namen Luuk van de Sande en Paddington ook deel aan een dressuurwedstrijd. Zij behaalden 206 punten, dit leverde een derde plaats op. Koen van de Sande reed op Maurik's Jimmy Choo in de klasse D/L1 en werd vierde met 191 punten. In de klasse D/L2 streden Daan van de Sande met Reekamp's Silvano en Fleur van de Sande met Navarana's Sinclair om de prijzen. Daan behaalde 189 punten en werd vijfde en Fleur eindigde een plek lager met 187 punten.

Daan van de Sande kwam ook uit in de klasse D/M1, met Siepke's Golden Boy. Hij eindigde net naast het erepodium met 190 punten. Lisa Bekkers had drie ijzers in het vuur. Ze werd eerste in de klasse D/Z1 met Jonkers' Pieter en behaalde in de klasse D/Z2 twee zilveren medailles met Anjershof Harmony en Nocturn van de Beekerheide.

Inmiddels zijn alle selectiewedstrijden voor de categorie dressuur verreden. Binnenkort worden de deelnemers van de kringfinale bekend gemaakt. De eindstrijd wordt verreden in Ammerzoden op zaterdag 13 en zondag 14 december voor paarden en pony's.