WSJ was zondag te sterk voor LSV. In Lennisheuvel werd het 1-4. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VERLIESBEURT TEGEN DEN DUNGEN: 0-2

Essche Boys lijkt klap nog niet te boven

De mannen van Essche Boys zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg gaf vorige week tegen Pusphaira uit Eindhoven een kwartier voor tijd de overwinning weg. Ook in eigen huis konden de Essche voetballers zondag niet winnen. Tegen Den Dungen eindigde het duel in 0-2.

Met goed combinatievoetbal van de tegenstander werd de thuisploeg in de verdediging gedrongen. Na 25 minuten viel dan ook terecht de 0-1 voorsprong voor Den Dungen. Essche Boys kreeg voor rust nog twee kansen op de gelijkmaker, maar Bart van der Bruggen en Yannic van Gerven stuitten beide op de doelman van de tegenstander.

Na de rust zocht Essche Boys de aanval, maar echte kansen ontstonden er niet. Den Dungen bleef levensgevaarlijk op de counter loeren en na 59 minuten breidde de ploeg de voorsprong uit naar 0-2. Met nog een halfuur te gaan bleef Essche Boys de aanval zoeken maar verder dan een schot van Luuk van Velthoven op de paal kwam de thuisploeg niet.

Essche Boys gaat zondag 7 december op bezoek in Nuenen. Het duel tegen EMK start om 14.30 uur.

Eén ongeslagen duo in dubbeltoernooi BRTC

Het dubbeltoernooi van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) wordt dit seizoen gespeeld over drie speeldagen. Maandag werd in de speelzaal van Taverbo Sabo Boxtel de eerste ronde gespeeld. Volgende week volgt de tweede ronde terwijl het derde treffen aan het einde van het seizoen staat gepland. Er doen vijftien duo's mee die door loting aan elkaar zijn gekoppeld. Alle teams treffen elkaar eenmaal.

In eerste ronde wist alleen het duo Bart Theeuwes (Rotsvast) en Mari van Dijk (Taverbo Sabo 2) alle partijen te winnen. Voor Van Dijk was dat niet zo vreemd want hij was vorig seizoen winnaar van dit toernooi. Zijn toenmalige dubbelpartner Rob van Grinsven (Van Weert Schilderwerken) kwam nu samen met Hans Stoker (Grand café Rembrandt) niet verder dan twee overwinningen. Blijkbaar is het spel van Van Grinsven, die vorig jaar debuteerde, inmiddels beter bekend.

Henk IJsseldijk (Taverbo/Sabo 3) speelde zijn routine volledig uit en met Aukje van den Heuvel (Rembrandt) scoorde hij vier punten uit vijf wedstrijden. Verder waren er drie overwinningen voor zes dubbelteams. In deze stand kan nog van alles gebeuren in de volgende twee speelronden.

Verder zijn er nog drie koppels met ieder twee en één overwinningen en het duo Wim Jansen en Piet Wouters van De Dommel bleef als enige zonder winst.