Voetballers ODC winnen '0411-derby' tegen helvoirt

Zwaarbevochten winst voor tricolores

ODC heeft zondag op eigen veld een zwaarbezochten 1-0 overwinning behaald op Helvoirt. In een niet al te hoogstaand duel scoorde Aerd van Brunschot na een uur de winnende treffer. De gasten zetten alles op alles om op gelijke hoogte te komen, maar de Boxtelse defensie bleef overeind. Door de zesde thuiszege op rij is ODC op gelijke hoogte gekomen met Helvoirt, de ploegen staan op een gedeelde vierde plaats met 19 punten uit elf wedstrijden.

De Boxtelse voetballers hebben een reputatie als het gaat om thuiswedstrijden. Sinds 1 april 2013 verloren de tricolores niet meer in sportpark Molenwijk. Het was de vraag of de ongeslagen status behouden zou blijven tegen Helvoirt, een ploeg die een jaar eerder dan ODC naar de tweede klasse promoveerde.

De twee teams hielde elkaar in de beginfase in evenwicht en er waren weinig kansen te noteren. Pas in de 16e minuut werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Uit een corner van Rob Scholten kopte Willem van de Kerkhof de bal van dichtbij in, maar de inzet werd op het laatste moment door een Helvoirtse verdediger tot hoekschop verwerkt. ODC kreeg een paar minuten later een nieuwe kans toen Tommy van den Berg de bal keihard over het doel schoot.

Helvoirt kreeg na een half uur spelen een goede mogelijkheid, verder was de wedstrijd voor de pauze niet hoogstaand. De beide ploegen toonden veel strijd waarbij de spelers in hun enthousiasme ook regelmatig overtredingen maakten, wat leidde tot irritaties aan beide kanten.

KUNST- EN VLIEGWERK

Direct na de rust kroop ODC door het oog van de naald toen Collin van den Bergh binnen de zestien meter naar de grond ging. Helvoirt hoopte op een penalty maar de scheidsrechter besloot anders. In de periode die volgde waren de bezoekers de betere ploeg. Binnen drie minuten kreeg Helvoirt drie grote kansen.

Na een uur spelen was het aan de andere kant te doen. Remco Schellekens speelde vanaf de rand van de zestien Sjoerd van Lokven aan die de bal voor het doel bracht. Aerd van Brunschot stond op de goede plek om het laatste tikje te geven: 1-0. In het laatste half uur deden de gasten er alles aan om naast ODC te komen, maar op basis van karakter én met kunst- en vliegwerk hield de Boxtelse defensie stand.

Zondag 7 december gaan de tricolores op bezoek bij BVV in 's-Hertogenbosch. Aftrap in sportpark De Vliert om 14.30 uur.

OP DE FOTO: De wedstrijd tussen ODC en Helvoirt kenmerkte zich door veel kansen. Na een uur spelen maakte de thuisploeg het enige doelpunt. (Foto: Hans Verberk).