Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

Lourdesbedevaart in juni

De Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken (NLZ) organiseert jaarlijks reizen naar Lourdes. Ook in 2015 wordt weer een trip georganiseerd, deelnemers gaan van maandag 1 tot en met dinsdag 9 juni per bus naar de bedevaartsplaats.

Onderwerg worden diverse plaatsen bezocht waaronder Reims, Nevers - waar Bernadette ligt opgebaard - en het bedevaartsoord van de Zwarte Madonna in Rocamadour. In Lourdes wordt aangesloten bij de pelgrims die met trein of vliegtuig komen en er wordt meegedaan aan allerlei vieringen zoals de internationale Hoogmis en de sacramentsprocessie met ziekenzegen. Ook een uitstapje naar de Pyreneeën staat op het programma. De bedevaart wordt begeleid door reis- en hotelleider Jos van der Heijden uit Best en pastoor A. Verschure.

KENNISMAKING

Deelnemers betalen 815 euro. Inbegrepen zijn vervoer, alle maaltijden en overnachtingen en Nederlandse reis- en pastorale begeleiding. Belangstellenden kunnen zich vanaf heden aanmelden bij het kantoor van de NLZ via telefoonnummer (043) 321 57 15 of via e-mailadres vwkn.lourdes@gmail.com.

Leider Van der Heijden bezoekt de belangstellenden na aanmelding, ook is er voorafgaand aan de reis nog een kennismakingsbijeenkomst met alle deelnemers.