Het selfie-idee voor de Baanrots-etalage is bedacht en uitgewerkt door studenten van SintLucas. Zij maakten vanochtend de eerste selfies. (Foto: Peter de Koning).
Het selfie-idee voor de Baanrots-etalage is bedacht en uitgewerkt door studenten van SintLucas. Zij maakten vanochtend de eerste selfies. (Foto: Peter de Koning).

ZET JEZELF IN BRABANTS CENTRUM

Eerste selfies komen binnen

De nieuwe selfie-etalage van Brabants Centrum in het gebouw Baanrots belooft een succes te worden. Vanmorgen, donderdag 27 november werd de etalage onthuld (zie ook voorpagina) en kort daarna kwamen op Twitter en Facebook al de eerste resultaten binnen.

,,Het is ook gewoon een hartstikke leuk idee", vertelt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. Samen met Inge Huisman van Woonstichting Sint Joseph gaf hij studenten van mbo-school SintLucas de opdracht een concept te bedenken voor de Baanrots-etalage. De studenten bedachten een historisch krantendecor in combinatie met uitvergrote moderne krantenpagina's met een spiegel erin. Voorbijgangers die zichzelf in de spiegel fotograferen, zien zo hun eigen selfie als krantenfoto terug. Die kunnen ze plaatsen op Twitter (hashtag #Boxtelselfie) en Facebook (pagina 'Boxtelselfie').

Brabants Centrum wil op deze bijzondere manier ook jongeren betrekken bij het 70-jarig jubileum. Van der Zee: ,,Jongeren moeten weten dat we een unieke krant maken die zeker ook aandacht besteedt aan wat jongeren in Boxtel en omgeving bezighoudt." De samenwerking met Woonstichting Sint Joseph is de laatste tijd geïntensiveerd en daar is de nieuwe Baanrots-etalage een uitvloeisel van. ,,Sint Joseph en Brabants Centrum werken aan hetzelfde belang, namelijk ervoor zorgen dat het goed wonen en leven is in Boxtel. In die doelstelling hebben we elkaar gevonden", aldus Van der Zee.