Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

SINTLUCAS FLEURT WINKELS OP TIJDENS WINTEREVENEMENT

Ideeën voor etalageroute krijgen vorm

In aansluiting op de nostalgische kermis heeft de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) in samenwerking met stichting Brabants Centrum een bijzondere etalageroute voor het Boxtelse centrum in petto. Studenten van SintLucas maken de creaties die vanaf 12 december te zien zijn. De studenten Pien Coppens (19) en Shauni Sonnemans (20) vertellen de komende weken over het proces.

Voorzitter Filipe van den Borne van de OCB en directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum, die het materiaal voor de creaties financieren, kozen vorige week voor het ontwerp van Lisa Vereijken om de etalageroute tot één geheel te maken: een papieren plattegrond op basis van het spel 'klappertje'.

De zeskoppige groep, waarvan ook Shauni deel uitmaakt, onderzoekt welke materialen nodig zijn, wat de kosten zijn en welke taken de groepsleden nog moeten uitvoeren. ,,Inmiddels hebben we besloten dat de plattegrond wordt ondersteund met een beeltenis op de 23 etalages", legt Shauni uit. ,,Hierop zie je een paal van een draaimolen in de kleuren van een zuurstok. In het midden hangt een uitgeklapt 'klappertje' waarop bezoekers de naam van de betreffende creatie zien staan of de voorbereiding die de studenten troffen om tot een mode-item te komen. We onderzoeken nog of de beeltenis een sticker of raamschildering wordt. Dat heeft met het budget te maken", zegt Shauni.

INSPELEN

Ook wordt onderzocht hoe de plattegrond bij de bezoekers van de nostalgische kermis terechtkomt. Shauni: ,,We kunnen de routekaart in winkels neerleggen, maar ook in deze krant afdrukken. Hierover volgt snel uitsluitsel."

Komende week verzorgt de projectgroep ook een presentatie voor de studenten van SintLucas die een modecreatie maken, zodat voor hen duidelijk is hoe de etalageroute tot één geheel wordt gemaakt.

Pien werkt ondertussen hard door aan haar creatie. ,,Uit mijn proefjes, waarin ik kijk welke materialen bij elkaar passen, blijkt in ieder geval dat ik lange satéprikkers ga gebruiken. Naast het schouderstuk wil ik nog een extra mode-accessoire maken, maar die laat ik afhangen van de presentatie die we volgende week van de andere groep krijgen. Zo kan ik inspelen op het concept dat zij hebben bedacht."

Warm, winter en draaien blijven sleutelwoorden voor de creatie van SintLucas-studente Pien. ,,Al kom ik telkens weer uit bij het onderwerp reuzenrad, dus dat zie je zeker terug in het schouderstuk." De studenten die een mode-item ontwerpen, geven maandag een presentatie aan opdrachtgevers OCB en Brabants Centrum. ,,Vervolgens hebben we nog twee weken om dingen aan te passen", legt Pien uit. In welke winkel haar schouderstuk komt te hangen, is nog onduidelijk. ,,Maar het zal bij ieder bedrijf passen."

De groep van Shauni gaat over twee weken aan de slag met het inrichten van de Boxtelse etalages. Vervolgens kunnen de ontwerpers hun modecreaties achter de ramen zetten.

FOTO ONDER: Het ontwerp van de studenten van SintLucas om van de etalageroute één geheel te maken. Van de plattegrond kunnen bezoekers een 'klappertje' vouwen. Op de ramen van de deelnemende winkels komt een uitgeklapt 'klappertje' waar meer te lezen is over de modecreaties.