Ranglijst BRTC overhoop
door drie inhaalwedstrijden

RECREATIEF TAFELTENNIS

Inhaalwedstrijden zorgden deze week voor verschuivingen in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Sabo Boxtel klom naar tweede plaats en Bat Boys gaat van de elfde naar de negende positie.

In de BRTC stonden nog twee hele inhaalwedstrijden op het programma en van één wedstrijd nog een restant. Op het eerste oog geen schokkend programma maar door de uitslagen die op de wedstrijdformulieren kwamen werd de ranglijst toch stevig gewijzigd.

Marcel van Weert van Sabo Boxtel won twee van zijn drie enkelspelen tegen Bat Boys en samen met de punten die al op het formulier stonden, konden acht punten aan het totaal worden toegevoegd.

VASTBERADEN

De twee punten voor Bat Boys waren aanleiding om de inhaalwedstrijd tegen team Rotsvast vastberaden tegemoet te treden. Dinie van den Nieuwenhuizen (Rotsvast) liet zich niet van de wijs brengen en won alle drie haar enkelspelen. Hier kon Bart Theeuwes nog maar één puntje aan toe voegen en moest Jan Don met lege handen de speelzaal verlaten. Teun Dietvors (Bat Boys) liet zien dat hij elke week in zijn spel groeit en wist weer twee partijen in winst om te zetten. Voor Mari Karssemakers is dit inmiddels een routinezaak geworden en voegde ook twee punten toe. Ook Paul Kuijs wist één enkelspel te winnen en was samen met Dietvors goed voor winst in het dubbelspel.

De laatste inhaalwedstrijd was een prooi voor het team van grand café Rembrandt waarbij alleen Aukje van den Heuvel en Ad Brekelmans slechts ieder één partij af moesten staan aan Mari van Dijk en Hans Fonken. Het dubbelspel was het derde punt dat voor Rembrandt verloren ging. Hans Fonken kon in de laatste beslissende game samen met Joop van Eijk toeslaan en dit puntje binnenhalen.

Door deze uitslagen steeg team Sabo Boxtel van de vierde naar de tweede plaats en deed Bat Boys de rode lantaarn weer over aan Cornuiten. Het team streefde en passant ook De Dommel voorbij en staat nu op de negende plaats. Voor Rembrandt was slechts één plaatje hoger op de ranglijst weggelegd; de ploeg ging van de vijfde naar de vierde plaats.

Uitslagen inhaalwedstrijden

Bat Boys - Boxtel        2-8

Rotsvast - Bat Boys        4-6

Rembrandt - Taverbo Sabo 2        7-3


Jelle Galema toch
met Oranje naar
Champions Trophy

Hockeyer Jelle Galema (22), die zijn carrière startte bij MEP en nu bij Oranje Zwart in Eindhoven speelt, is maandag door bondscoach Max Caldas opgeroepen voor de Champions Trophy in India.

In eerste instantie was hij niet opgenomen in de selectie van het Nederlands hockeyelftal, maar hij vervangt Valentin Verga die vanwege een rugblessure moest afhaken. De Nederlandse hockeymannen spelen op 6 december hun eerste wedstrijd tegen Argentinië. In de aanloop naar het toernooi speelt de ploeg nog twee oefenwedstrijden: maandag tegen India en woensdag tegen Engeland.