gesprek over mogelijke verhuizing

De Braken wil verbouwen voor clubs uit De Dommel

MARIËLLE WIJFFELAARS

In het Boxtelse sportcomplex De Braken heeft gisteravond een bijeenkomst plaatsgevonden tussen eigenaar Gerard Smit en de verenigingen die momenteel sporten in De Dommel. Aanleiding voor het gesprek is de onduidelijkheid die heerst onder clubs over het voortbestaan van het sportcentrum aan de Van der Voortweg.

Begin oktober ontstond onduidelijkheid en onrust over sportcentrum De Dommel en kregen verenigingen die daar thuis zijn te horen dat zij mogelijk op zoek moeten naar een ander onderkomen. ,,Van diverse clubs hebben we de vraag gekregen of we hierin iets voor hen kunnen betekenen", zo licht de eigenaar van De Braken toe. ,,We hebben een plan gepresenteerd met mogelijkheden."

DRANKJE

De sporthal van De Braken zit al aardig vol, maar Smit is van plan een gedeelte van de overdekte tennishal te verbouwen voor andere sporten. ,,Op die manier kunnen we voldoen aan de behoefte", stelt hij. Smit denkt dat de resterende overdekte banen en ook de buitenbanen voldoende zijn om de tennissers tegemoet te komen. ,,Buiten hebben we kunstgras en het grote voordeel is dat daar het hele jaar op gespeeld kan worden. Onze tennissers kunnen hier altijd terecht."

Twee maanden geleden ontstond commotie over de toekomst van sporthal De Dommel. Schoolbestuur OMO wil vanaf 1 januari niet langer 60.000 euro ophoesten voor het beheer en wil geen eigenaar zijn van de sporthal. De gemeente Boxtel is momenteel aan het onderzoeken wat haar rol gaat worden. Wel stelde wethouder Herman van Wanrooij eerder dat de gemeente juist minder bemoeienis wil met de gang van zaken.

Gedacht wordt aan een systeem waarbij verenigingen zelf met een sleutel toegang krijgen tot het complex. Ook het kantinebeheer wordt dan de verantwoordelijkheid van de sportclubs. Smit: ,,En dat is precies waar de verenigingen over struikelen. Want bij recreatief sporten is het drankje achteraf juist heel belangrijk. Het sociale aspect speelt een grote rol."

Gisteravond werd uitgebreid gesproken over de invulling van De Braken. Volgens Smit moeten verenigingen er wél rekening mee houden dat de sporttijden iets verschuiven. ,,Ik begrijp dat dat vervelend is, maar we hebben in onze planning in ieder geval gekeken naar de dagen waarop clubs willen sporten. Dat wijzigt niet."

Met zijn plannen hoopt Smit de Boxtelse sporters tegemoet te komen. ,,Als er groen licht komt, dan kunnen we aan de slag met het verbouwen van de tennishal. De verenigingen zouden hier dan al snel terecht kunnen."


Inschrijven voor hometrainen bij voetbalclub DVG

De Liempdse voetbalvereniging DVG houdt vrijdag 16 en zaterdag 17 januari de jaarlijkse hometrainwedstrijden. Het is de vierde keer dat het evenement bij sportpark De Roode Bleek wordt gehouden.

Een team bestaat uit twee renners en een coach. Op beide avonden wordt er een sprint (350 meter individueel), achtervolging (500 meter individueel) en koppelkoers (1.000 meter in teamverband) verreden. De prestaties van vrijdag vormen een tussenklassement waarop de ritten van zaterdag worden samengesteld. De prijsuitreiking vindt op 17 januari plaats.

Deelnemers hoeven geen lid te zijn van DVG, ook is het niet nodig om een geoefende fietser te zijn. Aanmelden kan tot 1 januari bij Davy Kastelijn, Luc Schellekens of Mari Peijnenburg. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.dvgliempde.nl.

Regiotitel voor
twee teams van
L'Union Liempde

Handboogvereniging L'Union uit Liempde kan de prijzenkast aanvullen. Zowel het recurveteam als de formatie die actief is in de compoundklasse haalden het regiokampioenschap binnen.

Het recurveteam was oppermachtig in de C-klasse en nam na de tweede ronde de koppositie over van De Rozenjagers uit Eerde. Enkele ronden voor het einde van de competitie was de ploeg verzekerd van de titel.

De compoundploeg moest in de A-klasse wat meer strijd leveren. Regelmatig werd stuivertje gewisseld met De Rozenjagers 2, maar later bouwde L 'Union een zodanige voorsprong op dat het in de laatste wedstrijd niet meer achterhaald kon worden.

Mensen die interesse hebben om de handboogsport te beoefenen worden door L 'Union Liempde uitgenodigd langs te komen op de accommodatie aan de Heidezoom. Meer informatie via www.lunionliempde.nl.