Lenneke van Uden en Wouter van Aert kropen zaterdagavond tijdens het promconcert Bonds Goes Pop 2 in de huid van Ilse DeLange en Waylon met de vertolking van de hit Calm After The Storm. (Foto: Albert Stolwijk).
Lenneke van Uden en Wouter van Aert kropen zaterdagavond tijdens het promconcert Bonds Goes Pop 2 in de huid van Ilse DeLange en Waylon met de vertolking van de hit Calm After The Storm. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

PROMCONCERT GILDENBONDSHARMONIE SLAAT AAN

Luisteraars genieten volop van Bonds Goes Pop 2 in Tijberzaal

Pijpers, als mede-organisator betrokken bij het promconcert, was na afloop helemaal in zijn nopjes met het optreden. ,,Het was een geweldig muzikaal evenement. Dat was zeker ook te danken aan de imponerende bijdragen van de zangsolisten Muriel van Eerden, Lenneke van Uden en Wouter van Aert én dirigent Paul van Gils die de afgelopen maanden op een fantastische manier heeft samengewerkt met de muzikanten. Hij heeft Sander Teepen, die onlangs na bijna tien jaar afscheid heeft genomen van onze harmonie, als zijn tijdelijke opvolger op een geweldige manier vervangen. De afterparty in de centrale hal van het Baanderherencollege groeide zaterdag ook uit tot een groot muziekfeest en vond plaats in een heerlijke sfeer. Heel veel mensen bleven om daar ook nog bij te zijn."

De aula in het Baanderherencollege was voor de speciale gelegenheid omgetoverd in een sfeervolle muziektempel. De ruim tweehonderd bezoekers waanden zich in een prachtig gedecoreerde concertzaal die de juiste sfeer bood voor het muzikale aanbod, waarbij euphoniumsolist Rodin Rosendahl voor een bijzonder optreden zorgde. Pijpers: ,,Hij maakte indruk met de Valse Brillante 'Sounds From The Hudson' van Herbert L. Clarke, kornettist uit het orkest van marsenkoning John Philip Sousa. Sfeervol en accuraat begeleid door de Gildenbondsharmonie werd een serie walsen aan elkaar geregen waarvoor Johan Strauss jr. zich niet had hoeven te schamen; afwisselend van tempo en karakter speelde Rosendahl de sterren van de hemel. Zelfs het publiek dat misschien meer voor de popklassiekers na de pauze was gekomen, genoot van deze heerlijke onderhoudende muziek."

MARCO BORSATO

Op de speellijst stonden dit keer dus niet alleen klassieke werken als Die Schöne Galathea van Franz von Suppé en Lezghinka van Aram Khatchaturian, maar ook bekende popklassiekers als Binnen van Marco Borsato, Calm After The Storm van Ilse DeLange en Waylon en een Top 2000-tune. Pijpers: ,,Na Lezghinka, een wervelend uitgevoerde dans, waren in de pauze de eerste positieve geluiden te horen over Bonds Goes Pop 2 in de als bar ingerichte hal van het Baanderherencollege. In het tweede deel van het concert werd afgetrapt met de herkenningstune van de populaire radiomarathon, afgeleid van The Who's 'Overture to Tommy'. Dat ging gepaard met veel hoorngeschal en muzikale begeleiding van een rockcombo. Daarmee werd het popgedeelte overtuigend ingezet, waarna de drie zangers zich mochten voorstellen."

Lenneke van Uden (I've Got The Music In Me), Wouter van Aert (Jij Bent Zo) en Murel van Eersel (Skyfall) lieten horen dat de keuze gevallen was op een veelzijdig programma waarin zij als solisten konden schitteren. Pijpers: ,,Niet in de laatste plaats omdat het harmonieorkest zich probleemloos leek te hebben getransformeerd in een levende jukebox die mee kon rocken, swingen of sfeervol begeleiden. De power van Van Uden in het nummer Jerusalem van Anouk contrasteerde daardoor prachtig met de haast achteloze swing van het orkest en zanger Van Aert in Michael Bubblé's It Had Better Be Tonight en een iets genuanceerder aanpak van Muriel van Eersel in Good God, ook van Anouk."

DUETTEN

Mooie duetten van Van Uden en Van Aert vielen te beluisteren in hun vertolking van de songfestivalhit Calm After The Storm, maar vooral in het nummer Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Nadat het dak er spreekwoordelijk een paar keer was afgegaan werd Bonds Goes Pop officeel afgesloten met Van Eersel die met backing vocals van haar twee collega-solisten een dampende versie van Disco Inferno (The Trammps) ten gehore bracht.

UITSMIJTER

Het publiek had na deze 'uitsmijter' een staande ovatie over voor alle muzikanten en solisten, waarna de Gildenbondsharmonie nog een toegift gaf. Na tweede uitvoering van I've Got The Music In Me zette het publiek koers naar de hal waar de after party volgde die muzikaal ingekleurd werd door de Big Band Boxtel onder leiding van Mari van Gils en de zangeressen Maria, Jazzmin en Donna.

Pijpers: ,,Boxtel mag hopen dat er na deze zeer geslaagde happening snel wordt nagedacht over een derde editie van Bonds Goes Pop."

FOTO BOVEN: Lenneke van Uden en Wouter van Aert kropen zaterdagavond tijdens het promconcert Bonds Goes Pop 2 van de Boxtelse Gildenbondsharmonie in de huid van Ilse DeLange en Waylon met de vertolking van de hit Calm After The Storm. (Foto: Albert Stolwijk).