Afbeelding
Foto: Peter De Koning

BAANDERVROUWENLAAN OFFICIEEL OPEN

'Vouwen uit broekspijp'
voortaan verleden tijd

Het verkeer reed er al een tijdje doorheen, maar nu is de gereconstrueerde Baandervrouwenlaan ook officieel geopend. Wethouder Herman van Wanrooij plantte gisterochtend als openingshandeling een esdoorn in een nieuw aangelegd plantsoen.

In totaal wordt de Baandervrouwenlaan aangekleed met dertien esdoorns, een reeks blokhagen van haagbeuk en nog wat aanvullend groen. ,,Nog niet zo lang geleden reden de auto's hier de vouwen uit je broekspijpen. En dan nu dit prachtige resultaat. Er zullen best nog wat schoonheidsfoutjes in zitten, maar die pakken we snel op", sprak de wethouder. En hij keek daarbij schuin naar voorzitter Jan Pennings van het Wijkplatform Selissen die liet doorschemeren niet zo gelukkig te zijn met de kliko's op de trottoirs en enkele ongelukkig geplaatste lantaarnpalen. Het mocht de pret niet drukken gistermiddag. Mensen uit de wijk en vertegenwoordigers van de diverse bedrijven die bij de reconstructie zijn betrokken, kwamen graag bijeen om even stil te staan bij de afronding van deze omvangrijke klus.

30 kilometer

De werkzaamheden aan de Baandervrouwenlaan tussen de Sint-Severusstraat en de Parkweg startten in juni van dit jaar en maken onderdeel uit van de invoering van een 30-kilometer zone in de wijk Selissenwal. De nieuwe inrichting met aparte fietspaden en een verspringende rijbaan verbetert de verkeersveiligheid en leefbaarheid. Tegelijkertijd is een nieuw infiltratieriool aangelegd voor het regenwater en een nieuw riool voor de inzameling van huishoudelijk afvalwater.

OP DE FOTO: Wethouder Herman van Wanrooij plant één van de dertien esdoorns die de gerenoveerde Baandervrouwenlaan gaan opfleuren. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Verloren huisdieren

Zondag werd op de Molenwijkseweg in Boxtel een gecastreerde grijze kater gevonden. In de Rechterstraat werd woensdag een zwarte kat gevonden. Beide dieren hebben een wit snoetje, en witte bef, buik én pootjes. Meer informatie over deze en andere vermiste huisdieren is verkrijgbaar bij het meldpunt Amivedi in 's-Hertogenbosch, telefoonnummer 08-80 06 46 83 of via www.amivedi.nl.